Thursday, March 11, 2010

AKU BUKAN SEORANG CENGENG

salam semuanya..
sekarang yana rasa nak hamburkan segala yang yana simpan tadi..
ya Allah, berikan aku kekuatan untuk terus menulikan telinga..
jadikan aku seorang yg tabah dengan setiap kata yg terkeluar dari mulut mereka..
kenapa ni.. yana, dun cry..
kenapa masih ade yg menyindir untuk mengaibkan org lain?
kenapa lgsg x de hati dan perasaan ble bergurau dalam mengutuk..
cuba baca ni..

PERMULAAN BICARA DI COMMENT BOX SHAH DI FB

Liyana Aziz
tyra banks here.. hahahah.. chill, everything happen for a reason, trust me buddy..



Aril Ariel Aidin
shah syg dye tp.........


Nabil Basaruddin
yana : HAHA! tyra banks here..?? omg.. :P

shah : sabar ye shah... aku sentiasa sokong.. :D



Liyana Aziz
nabill : gelaran shah pada yana.. hahaahahahahahahahah



Ryan Zachery
Think it wisely.... mybe dia x tuduh tp kenyataan Syah.... Just be somebody untuk tengok diri ko... Mnela tau ader yg x betull.... Kn org kata... Kalau ader org kata salah, repairla attitude masing2.... Be strong Syah..



(Mahluk Asing)
tyra banks? bankrups tuh...wahaha...or tayar bank..wahaha...Sabar k shah..kalau aku kenal dia tuh..aku sula blakang dia!



MASA NI DENGAN X DIUNDANG UTK BERBICARA, MAHLUK YG SEKIAN LAMA YANA BENCI MENAMBAHKAN LUKA,

LUKA YG SANGAT DALAM..

CUBA BACA LAGI


Liyana Aziz
a'ah, suppose be tayar bank tapi banks bukan kenderaan.. org yg x leh pk dgn baik je ckp mcm tu taw.. kesiankan?

ryan : erm, btul gak tu.. shah, igt taw, Allah tu dah tentukan perjalanan hidup kita.. kita x patut nak tolak takdir.. insyaAllah, de hikmah yg baik menanti.. take it as a positif thing, kte tgk pe yg x betul pada diri kte, jgn ckp ikut rse hati.. yg penting, jge hati diri sendiri, juga hati org.. awez be here.. ok?

(Mahluk Asing)
Orang x leh pk ngn baek je ckp mcm tuh? helo3..



Liyana Aziz
a'ah la kot,dats y i said so.. maybe dat person bajet dirinya terlalu sempurna.. what a pathetic person kan?



(Mahluk Asing)
adakah orang yang cuba menyindir orang laen tuh yang pk dia sempurna ngn memakai plastik di kepala? keluarlah dan muncullah dari dunia plastik bersepah di awangan



(Mahluk Asing)
adakah dia terlalu bodoh untuk membezakan yang mana gurau dan terlalu bengap nak paham erti joke? wakakak..lagi kesiannnnn



Liyana Aziz
adakah sedang bercakap dengan cermin? hahaha.. kte x perlu jadi plastik dan x patut mempersoalkan niat yang baik.. gurau ek? bagus ke gurauan tu kalo mengaibkan orang? bukan sekali dua.. dosa mengaibkan org.. x salah bergurau, biarlah kene tempat..




ya Allah, yana dh x tahan.. dah la mempersoalkan tudung yg yana pakai, cakap yana bodoh n bengap..
parent yana x ckp cm tu kat yana, tapi he did it..
yana x kesah kalo nak bergurau, tapi perlu pk situasi dan keadaan..
sekali dua org mungkin terima, tapi kalo dh selalu cane?
yana x mintak org puji, yana cuma x nak lagi zaman sekolah tu dtg lagi.
org yg x penah rasa mungkin akan ckp benda ni simple, tapi yana dari kecik rasa benda ni..
perasaan ni.. yana nak balaja dengan tenang tanpa ade org2 yg cani.. yana x kesah kalo org yg yana kenal ckp cani, tapi ni org yg langsung x de kene mengena dalam hidup yana..
siapa yang mulakan sindiran?
niat nak bagi semangat kat kawan kelas tapi mahluk lain dh bunuh semangat yana sendiri..
apa salah yana kalo yana badan besar pun?
ade tayar lapis2??
yana x kaco org..
jarang nak kutuk org, tapi nape ade yg kutuk yana sebab keburukan fizikal yana?
yana dah x de mood langsung..
abeskan masa dengan nanges, dan terus nanges..
yana nak balik umah happy2..
tapi end up cani..
yana nak bahagia jugak, kawan dengan semua org, tapi kdg2 x semua yg leh trime diri yana seadanya..
yana cbe kawal diri yana, dulu dya samakan yana dengan binatang,tapi skang dya samakan tudung yg yana pakai dengan plastik.
ya Allah, i can't bear it anymore..
what should i do..
i'm not the person who strong enough..
i just wanna leave as a normal person..
yana x nak simpati org, yana cuma nak org trime yana seadanya yana..
yana cuba gak nak kurus kalo tu puaskan hati org..
tapi x leh.. badan ni susah betol nak kurus..
hahahahahahahahaha
agaknya nak kne buat surgery kot?
hehehe
yana cbe maafkan dya ble dya samakan yana dengan binatang masa kat kem,
tapi ag skali dya buat cani..
masa mula2 dulu yana igt dya baik,
oh, dya cuma baik pada yg sempurna..
bg dya yana mungkin..
i try to build my confident as atin, oprah, queen latifah, adibah nor n my closes person, maisara..
alangkah baiknya kalo yana mcm mereka..
kenapa yana x leh jadi sekuat tu?
lembek n lembab sgt kot, mcm fizikal yana la..
hahahahaha..
entahlah.. x taw nak buat ape nak puaskan hati semua org..
biar org x ejek yana mcm dulu2..
tapi kenapa org lain boleh tahan kalo org ejek dya?
npe yana x leh?
sbb yana terlalu sensitif..
npe yana jdi terlalu sensitif?
kurang confident kot...
npe kurang confident?
sbb org slalu ejek yana dri kecik..
npe org ejek yana?
sbb badan yana gemok dan yana hitam..
hahahahahahahahahahhahahahaha..
leh jadi skrip kan?



p/s : yana nak upload gambar masa photoshoot, tapi malas dh.. hoho..

bya elie je yg menjalankan tugas mengupload gambar.. hahaha

2 comments:

little cart00n said...

yana..sabar je la ngn mulut org..kita xleh nk tutup mulut org..
biar kita dibuat camtu..jgn kita buat org..remember dat k..

xpe..satu masa..msti ttutup jgk mulut2 tempayan tu...dnt wori n stop crying babe..igt salu,yg Allah sentiasa ada ngn org yg benar..

btw..ayat akhir tu best gile..hahha..serahkan sume tugas utk elie menguplog gmbar k??kita sume ala2 model gitu..awwww...sexy!!hahahha:))

liyana aziz said...

elie,, tula.. yus ckp benda yg sama.. mulut org kte x leh tutup..
skang much ok la.. malas dh nak pk.. maybe semalam tersangat pedih.. yana akan igt ckp elie tu..
hahahahahahahaha..
sume mcm diva semalam.. kahkahkah..
upload byk2 taw.. hehehhe