Sunday, February 26, 2012

KEY OF FREEDOM


Salam everyone! 

Past few days I did updated my blog on my 21st birthday but since my broadband got terminated due to over limit plus I didn't pay the bill yet so I updated the entry using the ipad! To be true, kita ni tak suka guna touch screen, kalau jari kecik molek memang perghhh, ni tak, jari besar gajah, susah oo, not used to it after all!

Courtesy of here the link

Alhamdulillah, umur kita dah berganjak ke angka 21. Kata orang, bila umur dah 21, dapat kunci kebebasan, boleh berhuha sana berhuha sini tapi as for me, the key of freedom only after my parent doesn't support/feed me and not gimme money to buy my own stuff and etc... 

Seperti tahun² yang lepas, family kita akan adakan makan² idoklah celebrate besar-besaran tapi ala kadar dgn kehadiran my beloved family. So pada hari Jumaat yang lepas, family kita kononnya nak buat surprise tapi tak jadi! Kita ni dapat hidu, like almost every year! 

Tak celebrate birthday kita je tapi birthday abang in advanced (March 4). 
Okay, enough said, let the pictures tell the story yeah? (*_~)

JCO mini donuts, mini chocolates bar, the cuppies & the rainbow cake!
Yummehhh! Off diet terus! 

Rainbow Cake
It wasn't a surprise birthday party since I saw Leen, 
carrying this cake at first place at the parking lot! 
Gotchaaaaa!

Sumpah sedap rainbow cake ni, guna fresh cream, so tak muak...
Nak order boleh pergi page Nazeha Cupcake Klang

Happy Belated Birthday Yana & Happy Birthday in Advanced Syah!

My future sister in law (Kak Nana) with abang,
sibuk snapping photos of me sampai tak sedar nama dia pun ada kat cake tu...
LOL

Nasi lemak mama, the best among the rest! 
In the photos, Aunt Long & Kak Nana

After all, dengan makanan yang super delicious, cake & cuppies yang yummehhhh, gather with beloved families such a precious moments that I'll never forget for entire life. Especially to celebrate my 21st birthday. Cuma yang agak menyedihkan, my man supposed to be here to celebrate with but unfortunately, he's not around.

Kata mama, diaorang dh call my other half to come over on Saturday (sepatutnya celebrate hari Sabtu) tapi since abang nak pergi Cherating, depa tukar to Jumaat, tapi other half dah mintak cuti Sabtu, tak boleh tukar, kita tak tau pun! Sedihkan? It's okay, esok nak celebrate sama² sebab enam tahun lepas, on February 24, the exact date perkenalan kitaorang, ingat nak mengimbau kembali kisah lamaaa! LOL

Hopefully jadi, amin...

Last but not least, the birthday gift! SUPER EXCITED! 
Orang semua dah sibuk makan, kita sibuk belek² the gifts.
Million thanks to mi familia!

Cuma kita kekurangan mereka, tak ada lagi celebration bersama mereka,
tak ada satay, tak ada lompatan istimewa, tak ada gambar kenangan, tak ada ciuman, &&&
tak ada hadiah dari mereka untuk di display di atas meja study!!!
Sedih tahu???

My beloved housemates since semester two, UiTM Puncak Perdana on my twentieth birthday!

Okay, enough said enough photos enough of everything!
Phewww, punya lama tak menaip panjang² ni, tapi berjaya akhirnya.

To Liyana Aziz, umur semakin meningkat, tolonglah jadi anak yg solehah, adik yang mithali, kekasih yang dihormati, kawan/sahabat/teman yang disenangi. Semoga dipanjangkan umur & dimurahkan rezeki, diberkati Dia sang Pencipta, berjaya dunia akhirat. Amin! 

Happy 21st Birthday!!! 

4 comments:

Muhammad Ikhwan Radzali said...

THAT CAKE!

*puke rainbows*

happy birthday again, buddy! :)

emmayuzaima said...

liayana. heppy bday ;) nak kek rainbow cikit ;))

Arnorziahtul said...

bce blog budak ni je msti nak sedih. huh. sorry, utk lmbat membcanya. btw, saya sangat tersentuh.

love u much ! syg . dan kamu seorg kawan yang sangat disnangi :)

~ NANA ~ said...

happy belated birthday!

yeayyyy dh dpt key of freedom! hehe