Tuesday, February 8, 2011

. JOM MAIN KAHWIN~KAHWIN .

. lama sangat .

Huish, lama tak update! Sorry pada loyal readers, asyik bukak LurfyLiyana then entry yang sama appeared, boring kan? No, bukan sengaja tapi sekarang sudah kembali menjadi pelajar yang malas rajin bergaul dengan assignment! *jangan tertipu, propa saja*

Siapa tak sabar nak kahwin? Siapa yang nak kahwin? Siapa yang berangan nak kahwin *aku lah tu* Siapa yang pernah main kahwin2? Dolu2 kan, aku selalu main kahwin2 dengan satu anak jiran. Masa tu kira puppy love aku, Udin! Nama dia Udin.


Best woo, siap berarak ada bunyi kompang, pang pang kopang kopang bing bing gebing gebing. Jalan sambil pegang tangan tu, aku siap pakai bunga selit celah telinga, ni semua keje mak andam a.k.a mak nenek sekalian. Sanding atas tangga senyum2 kambing. Lepas tu Udin tengok aku, aku tengok Udin. LOL!

Udin pernah beritahu mak dia, mak dia pulak cerita kat mama dan mama kata kat aku sampai aku rasa Udin lah Prince Charming happily ever after kan. Udin bilang sama mak dia, "bila dah besar Udin nak beli motor besar, nak hantar Yana pergi sekolah".

Oit Udin, bila kita dah besar, bukan sekolah namanya, tempat kerja hokeyh! Yang tu di maafkan sebab masa tu kau kecik lagi, main cakap je. Paling tak sedap dengar, moto besaq! Cek tak mau! Awat tak mau beli kereta??? Naik moto hujan basih kuyup tau kalau hujan!

Udin Udin . . . Kau tau tak kita hot couple dolu2??? Kat mana agaknya kau sekarang ek? Kali terakhir aku tengok kau masa umur kita 7 atau 8 tahun. Lama betul tu. Ada lah mak kau call mama, tapi haremmm, tak pernah dengar pun pasal kau. Pelik! Semoga satu hari nanti kita terjumpa hokeyh? Boleh gelak guling2 bila flashback kan?

Ok, pada yang nak kahwin tahun ni ke tahun depan, moh le datang ke SACC Shah Alam, ada Pameran Pengantin Malaysia untuk bakal2 pengantin dan aku pun nak pergi! Nak survey ikut abang dan bakal tunang dia. LOL! Aku nak cuci mata lepas tu boleh berangan konon2 nak sanding dengan Udin Chenta!

. Pssttt, mesti banyak promotion kan? .

Hohohoholiksss! Keadaan mood sekarang ni, tengah countdown! Only few days left and I was wondering what will happen and how it's gonna work. Let's leave it to him and he better watch out because I'm very look forward for something which have the Wow factor and some sort. 

Last but not least, terima kasih yang rajin bukak blog ni even though ada entry peram lama2 je. La ni nak tdoq, mana boleh update panjang2, nanti tak sampai habis pun baca, tangan dah gatai nak komen, tak pun gatai nak tekan X kan kan kan???

. tidur dulu . 

8 comments:

cik DV said...

nak kawin2....hehe...

Firdaus Kasim said...

hehe! cute lah pix tue.. suka saya

liyanaziz said...

@cik DV

jom2, kawen sama2 tarikh nak?? heeeee

liyanaziz said...

@Firdaus Kasim

cutekan?? sweet sangat!

Azizi Dain said...

rasanya dulu aq x main kawen2 tapi main masak-masak...tapi aq yg tukang mkn...ade satu masa, main wrestling n semua kene buat tali pinggang..aq minat the rcok..hahaasekian laporan

liyanaziz said...

@Azizi Dain
wah, main masak2??? wah, sangat panjang karangan anda, sila cuba sebentar lagi.. hahahhahaha

SyeihaHateLove said...

Ehehehehe..adik nie da xsabo nk kawen eyh...hihihiih

liyanaziz said...

@SyeihaHateLove
hahahahhaah.. betul di situ! sepuluh markah utk kak cek.. kikikikikiki