Saturday, February 12, 2011

. SG GABAI ; CHERISHED OUR MOMENT .

. another precious thing .

Minggu yang paling relax dan hectic. Erk, macam mana nak explain ek? Kelas tak banyak, assignment? Oh lala! But but but masih ada ruang untuk menghayati keindahan ciptaanNya bersama orang2 tersayang. Orang2 tersayang di sini bermaksud rakan sekelas!

Sungai Gabai. It's was second time since last visit. First visit with my beloved families, so much fun, didn't have to climbed up to the higher perfect view of Sungai Gabai but that day, tons of cursing, a lot of sweat out and almost give up hope during counting how many step are left. 

Sebelum tu, call time untuk gather pagi tu suppose 8.30 tapi biasalah, dah namanya pun Melayu, 'JANJI MELAYU' masih dipegang. Kalau tak silap pukul 10 lebih gerak ke rumah dia yang tahu jalan, Amar. So semua sekali ada 3 kereta, 4 motor. 

. separuh daripada mereka .

. elie, aku & scrambler .
[kitaorg berdua buat sandwich, lalalalalala]

Lepas sesi mengejutkan Amar dari tidur yang panjang, kitaorg pun gerak secara berkonvoi but unfortunately bila dah lepas daripada MidValley, kereta yang aku tumpang lost dan sesat langsung tak nampak kereta yang lead which is kereta Amar. Oh man! Dah rasa macam dalam Amazing Race. Sumpah tak tipu. 

Almost one hour and a half la sesat, tapi dengan bantuan teknologi canggih dan kawan2 yang tahu jalan, kitaorg sampai jugak. Alhamdulillah. Sampai Sungai Gabai, tunggu yang lain dan terus la dengan sesi panjat Batu Caves bukit yang agak macam @#$%^&*)(*&#^! Sumpah tak naik lagi lepas ni. 

. Diah Shi, driver of the day .

Bagi aku, panjat bukit Sungai Gabai satu pencapaian yang boleh dikenang sepanjang hayat sebab tangga tu almost kalahkan aku, rasa macam tak nak naik, nak mandi kat bawah sorang2 tapi kawan2 yang lain macam Shah, Elie & Diah gimme full support. Terima kasih kawan! 

[ tak semua yang pergi ada dalam gambar ni ]



. Shah & Elie .

. Manda & Aisyah .

. Aimi & Ejam .

. Ez & Wani .

. Atin & Harry .

. over kau, gambar tak nak macam besar pulak kan , 
muka yang mula2 tak nak mandi tapi tewas di situ .

. satu .

. dua .

. tiga .

. empat .

. lima .

Seronokkan bila pergi ramai2??? Makan dah, mandi dah. Tinggal nak balik je. Tapi sebelum tu ada hal yang terjadi. Biasalah, selagi boleh mandi, mandi lah tapi bila ada yang terjadi, mari kita gerak balik hokeyh? Sumpah cuak! *PENGSAN*

 
. candid! ada tragedy di sebalik gambar ni .

. sebelum dan selepas.
Al-Fatihah..mangsa dilaporkan terdampar di atas batu-batu tajam menyebabkan beliau menerima tujuh jahitan sekaligus menyebabkan rambutnya terpaksa dibotakkan. sekian laporan (Azizi Dain, 2011)
Paan, get well soon hokeyh!

Next time kita nak pergi mana ek kawan2? Go Genting ke So Sunway Lagoon? LOL! Mari kita kumpul duit beramai-ramai sebelum habis belajar dan sebelum masing2 membawa haluan masing2. Lagi satu sem je lagi. Last but not least, special thanks to the camerawoman [AIMI AMIRA] and the owner of the camera [AZIZI DAIN] for the images. 

. photographer of the day .

. owner of the camera .
LOCAL DISK > IMAGES > UiTM > CT 112 > NEW FOLDER > SUNGAI GABAI

. pulang marilah pulang, marilah pulang bersama-sama.

. saya happy saya OK , tatatititutu .

pssstt, tadi pergi PAMERAN PENGANTIN, macam dah tak . . .  ! 

27 comments:

bidadarihijau said...

heypppp...xaci betol....weekend ku hanya di library saje!!..mencikk u tau...hehe

little cart00n said...

SANGAT TAK ADIL!!
elie nk jugak gambar2 di sungai gabai! tak dapat lagi
wawaawa!
btw, best moment dgn dak2 kelas untuk sem ni! :)

liyanaziz said...

@bidadarihijau
uish, bagus tu, library pun jarang2 yana jejak tau lately ni.. hahahahhaah.. nanti kita g mandi air terjun kota tinggi ek BH.. =)

liyanaziz said...

@little cart00n
yana curik dari FB azizi dain je, x yah nak upload, main copy image je.. hahahaahhaha

Azizi Dain said...

mula2 macm nak marahh sebab xde gmbr...tp last ader jugak...hahaha...

kite pi mesir la (Arien, 2011)

liyanaziz said...

@Azizi Dain
biasalah, save the best for last.. hahaahhahahaha.. mesir?? x mampu lah! kikikikiki

Siti Safiyyah said...

wahh cam best jek mandi sungai..tak penah mandi sungai.. :'(

liyanaziz said...

@Siti Safiyyah
x penah? nanti dtg la shah alam, kak yana bawak pergi.. =)

diah said...

WOW yana cakap macam palat

...

WOW !

Aimi Amira said...

walaupun banyak dugaan, akhirnya kita semua berjaya sampai (:

liyanaziz said...
This comment has been removed by the author.
liyanaziz said...

@Aimi Amira
tula kan, alhamdulillah.. =)

liyanaziz said...

@diah
dah delete! hahahah.. x tau maksudnya apa, tapi bila dah tau hambek kau, dan dan tuko.. kikikiki.. thanks to aimi sebab btau.. hukhukhuk

fyna said...

sungai gabai? xpenah dengar lagi ni..hehe time panas2 p mandi sungai best kan

liyanaziz said...

@fyna
kat kajang dekat dengan sg congkak.. teheeeeeee.. betul betul betul, panas2 memang best mandi sungai.. =)

Ain Zulaikha said...

sg gabai best kan, lagi2 bila kena naik tangga tinggi nun.. wah wah wah boleh patah pinggang.. T_T

cik aiLebiu said...

adikkkk...ada tag contest utk adik ;D

Syafiq Rosli said...

huhu..xpenah smpai lg pun..:)

~ NANA ~ said...

waaaaaaaaa lame x pegi sg.gabai....teringat lagi kat kawasan yg blh gelongsor tu...hehe

Sophie Al-yahya said...

whoaaa...sangat meriah aktiviti korang ehhh..bestnyeeeee..

cik.shabah said...

sg gabaiii?ahhh teringat kenangan lamaaa :(

liyanaziz said...

@Ain Zulaikha
yup2, patah pinggang semua caci maki kuar.. hahahahahhahaha

liyanaziz said...

@cik aiLebiu
thanks akak! insyaAllah kalau ada masa yana buat ok.. =)

liyanaziz said...

@~ NANA ~
huuuuuu.. x sempat nak main kat situ.. kikikikiki

liyanaziz said...

@Sophie Al-yahya
meriah sangat dah susah nak dapat moment cani.. =)

liyanaziz said...

@cik.shabah
kenangan apa tu?? heeeeeee

Nurul Hazzarita said...

Seronoknya berjalan~ akak dulu xsempat nk buat cm ni..huhu