Friday, June 24, 2011

BILA SEBUT TENTANG AYU RAUDHAH . . .


Ok, aku suka Ayu Raudhah, so what? 

Dulu² aku kurang ambil tahu tentang Ayu Raudhah? Siapa dia? Eleh, akak dia jadi pelakon, dia pun nak join sekaki. Lepas tu hot dengan cerita cinta-yang-tak-kesampaian dia dengan Pekin. Aku ok² je, setakat Pekin kan. Apa ada hal?

Tapi semua berubah bila aku tengok dia berlakon cerita Nur Kasih TV series tu. Ya Allah, cantiknya dia berhijab. Aku rasa kan, manusia kepunyaan Allah SWT ini memang cantik bila berhijab, rugi siapa yang tak tengok dirinya depan cermin berhijab, mesti superb!

Oh, balik pasal Ayu Raudhah, memang aku mengadap hari² cerita Nur Kasih. Bukan sebab ada Remy Ishak je, tapi sebab Ayu Raudhah. Ehem, Muncet aku pernah tengok satu gambar aku, dia cakap macam Ayu Raudhah. Habis kembang semangkuk, celah mana entah yang sama, celah bedah agaknya.

Mampu tak??? Sebelah Ayu Raudhah Original!
Over tak over? 
(^_*)

So bila ada Program Induction, aku bagi nama samaran pada freshies perempuan, Kak Ayu Raudhah. Ini buka cubaan, ini betul²! Sampai sekarang pun ada yang panggil aku Kak Ayu! Pergi kandang *bukan kandang rimau* sebab nak isi perut, tibe ada yang terjerit Kak Ayu, Kak Ayu! Feeling ala² fans kejar² minta autograf. Heyp! Malu hakak dik non! 

Ha, percaya tak?
*gelak sorang²*

Wah, siap kau tanya Zaquan, dik? Ni yang buat Kak Ayu lara ni.
Dia tengah seronok² dengan Ayu Raudhah original.
(T______T)

Tengok??? Ayu lagi. Blushing hakak dik oiiiii! 

Kemuncak cerita tentang Ayu Raudhah bila berita dia nak kahwin dengan football player a.k.a. buahhatipengarangjantungakuyangtakjadisebabdirembatduluolehayuraudhahoriginal, siapa lagi kan, one and only hubby dia lah! Zaquan Adha! Mencik makkk! Terliuq tau! 


Tak nak cakap banyak! Jealous! 
Nak pergi nangis sorang², 
biar my Zaquan a.k.a. my Muncet yang pujuk!

HokayTqBabai

10 comments:

Elie Lily said...

pasni kalau bawak yusri datang puncak, suruh yusri pulak tukar nama jadi zaquan adha k?hahaha

J.Syazwana said...

nanti dapat anak bagi lah nama ayu raudhah k. hehe :P

Aimi Amira said...

ayu raudhah binti abdul aziz katanyaaaa.

Liyana Aziz said...

@Elie Lily
x mampu la nak panggil yusri, zaquan adha... hahahaha...

Liyana Aziz said...

@J.Syazwana
hahahahhaah.. i'll think about it.. hahahhahah

Liyana Aziz said...

@Aimi Amira
tula, nak buat macam mana, junior dah panggil kak ayu... hahahhaha

nadia aziz said...

eh same la.mne stu yana mne stu ayu raudhah ni.*konpius:)

Aida Azryn said...

hai ayu raudhah. :D

Benrauf said...

dah jadi milik orang :D

Emilia Emira said...

ayu raudhah!bile tengok gmba tuh mcm ade iras betol..sokong ur munchett!