Tuesday, November 15, 2011

HITAM | PUTIH


It's been quite a while since my last update, aren't me?

Even tak ber'update' lama pun, still ada yang datang menjengah. Since dah ada broadband baru, memang nak update sangat² tapi malasnya rasa. Ini pun sebab baru ada kekuatan. Ceitt!!! 

Oh, by the way sekarang ni aku officially fresh graduate! To be more specific, I'm officially have completed my Diploma in Creative Technology, major in Artistic Writing! Yeay for me then. Alhamdulillah, tak ada repeat subject and etc. 

Another thing, I've made up my mind about pursuing my study to another level. Actually kalau boleh, biarlah ada degree masa muda ni, that's what was I finally thought. Takut nanti bila dah lambat², malas pulak kan? Dulu² ada fikir pasal kahwin, tapi, oh tidak tidak tidak, tu cuma satu gurauan gediks gatal² manja sikit! *padahal dalam hati nyanyi alahai omak kawen kan den* For this time being, kahwin thingy, put aside first, kalau dah sampai seru, final semester degree nanti sampai invitation card! Kelasss kau Yana! Acah² Mak Enon je tu.

Sila kecik besar kecik besar kan mata anda!

Ha, empat je pilihan! Tapi tak macam fenin pulak nak buat pilihan, ala² Ustazah Pilihan, 
semua hok molek² belaka, nak pilih pun payah! Ini keputusan setelah tiga kali tukar! 

Kalau nak ikutkan, sumpah aku memang minat LAW! Pernah update pasal nak jadi lawyer, punya la pulun subjek Sejarah, last² petak untuk Asasi Law jadi sejarah so sekarang ni aku tak nak sejarah mungkin berulang tu yang letak jugak! #Tomok Dapat tak dapat belakang kira ok?

Nak jadi lawyer aku tahu bukan senang, kena berani stand out pertahankan sesuatu, yang penting lantang bila bercakap. Mungkin aku bukan jenis yang tergolong dalam dua kriteria ni tapi siapa tahu in a meanwhile aku boleh asah apa yang patut kasi tajam kan:? 

Tapi cuma satu, bila dah apply degree ni, aku tak nak fikir apa², lebih suka cakap pada diri sendiri, don't expect too much otherwise it could harm yourself inside out. Fikir banyak² pun tak boleh buat apa, tak semestinya apa yang kita nak tu kita dapat dan apa yang kita tak nak tu tak dapat, tu semua kerja Dia, berserah saja. 

Kalau tak dapat sambung, apalagi, hip hip horay, boleh kahwin awal! #GedikAyaq

Amacam, ada gaya budak Law? Hitam Putih!
Ke laut etika pakaian seorang lawyer!
Ini bukan budak Law, ini namanya budak Creative Technology

Macam juga kehidupan manusia, penuh dengan hitam putih. Macam tu juga dengan setiap keputusan yang kita buat, ada hitam putih. Kitalah yang tentukan apa yang kita nak pilih dan orang lain tak ada hak nak cakap, "eh, kau pilih hitam? tak baik lah, tak best lah bla bla bla...", "oh, kau pilih putih, baguslah bla bla bla"

Once kita decide buruk baik keputusan tu, itu tanggungjawab kita, we're the one who gonna bear the burden, not them. Manusia memang tak pernah putus jadi juri tak bertauliah atau lebih tepat hakim tak berkelayakan.

#Opsss, NoOffense

9 comments:

J.Syazwana said...

tahniah. bagus2 sambung belajar. kite pon sambung master sementara masih mude ni. hehehe

fify said...

goodluck Yana ! :)

emmayuzaima said...

yanaaa ;) selamat cont ur degree my dear.

semoga dapat apa yg di cita ;D

SWAG like a Jagger said...

fuyoh,. ada hr! i was thnkg to tke law jugak yana. congrats da graduate love. im proud. wish me luck. last sem sudah

dhiera said...

good luck! dan selamat sambung belajar dalam bidang yg kamu minat tu.
asah bakat tependam sebagai seorang lawyer ye~

nana iliyanah said...

nana pun apply jugak intake uitm kali ni. yang sama dengan yana hr je. tu pun kat pilihan ke-4. huhu. btw good luck =)

Elie Lily said...

syg..kalau law, elie tak leh pakai kasut merah! faill! hahah

btw, gudluck nnt k? :)

imissyou!

mardhiah ismail (: said...

hehehe mari jumpe !

syafiqakarim said...

yg free hair tu kite knl.kahkah