Tuesday, September 14, 2010

GELAK DALAM MERAUNG

Hello all!

Hari ni aku bangun sangat pagi okay??? Nak tahu kenapa?? Sebabnya aku nak pergi pejabat imigresen dengan akak untuk buat passport. Aku nak berangkat dah Khamis ni. Nak mengubat hati aku yang sedang sakit tahap kronik.

4088 dari 4024, buhsan!
tadaaaaa! i have one!

Ke mana aku nak pergi?? Usah ditanya kerana lambat laun korang akan tahu jugak sebab aku akan update. Cuma beberapa hari ni aku tak mungkin nak update blog sebab dengan nak balik JB lagi, nak berangkat pergi oversea lagi *pang aku laju2 cepat!*

Mood hari ni sangat teruja, sumpah tak tipu! Malam nanti Chenta nak datang beraya rumah aku dengan familinya. Dari semalam aku dah cuak sebab mami dia suruh aku yang masak. Ha??? Aku? Masak??? Bila tahun pulak aku belajar masak, aku bukan Elie yang pandai masak, mama suruh beli daun kesum pun aku tak tahu. 

Lastly, aku suruh je mama masak, masak Laksa Johor dan aku buat dessert. As always, aku buat Puding Gula Hangus sebab tu satu2nya kepakaran aku *bajet*. Hopefully jadi la kan, maklumlah, nak sajikan kepada famili Chenta. =)

Ada satu benda yang aku runsing, dalam hati yang kegirangan aku jadi buhsan sebenarnya, buhsan dengan assignment! Siapa yang rajin jenguk blog aku, mesti sedar dah berapa kali aku mengeluh pasal assignment. Serius, aku malas nak buat! Aku tak ada mood! Rasa macam nak mencarut pun ada! Bengang dengan diri sendiri pun ada!

Kronik tak kronik penyakit aku??? Argghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!! Sumpah aku rasa nak nangis bila teringat pasal assignment. Aku tak ada idea. Mental aku lost la weh!! 

12 comments:

little cart00n said...

xleh blah bile siap bold ayat ELIE yg pandai masak!hahaha..
btw..i pun da ttonggeng2 kat umah cari idea!wawawawa!!!

take care ke oversea..:)

liyana aziz said...

@little cart00n

tu la pasal, pening dan tadi stress sangat sampai rasa nak hentak je kepala kat dinding..

tq elie, you too take care.. =)

ubi said...

hahhaha..eh, pandai memasak tu eset kpd kaum hawa oke.. so pham2 lh. hihi ^_^


*nk tnya gk, pegi mna?

SweetSyaza said...

wahhh...g mane???t upload ea...
nk resipi desert gula hangus tu leh..mcm sedapp jekkk..huhu

liyana aziz said...

@ubi

yela2, nanti belajar masak, jangan risau.. kikikikiki..

nak poie ke bulan.. hahahahah.. tunggu update entry nanti ek?? =)

liyana aziz said...

@SweetSyaza

rahsia dulu la yayang, nak ek?? nanti buat entry pasal resipi tu okay?? =)

senorita_alynne said...

hehehe nsb baik la zaman blaja dah berlalu..wee~

liyana aziz said...

@senorita_alynne

huwaaaaaaaaaa.. yana mau jugak sis! mahu berlalu dengan cepat dari zaman blajar.. heeeeeee

4umyfans said...

haha... credit to elie...
hmm2... yana, untunglah dapat pergi oversea dan menghilangkan suku tika tentang hal assignment....

ni haa, ABAH pun tengah pening kucing ni...
assignment tak siap-siap lagi....

liyana aziz said...

@4umyfans

hahahah.. x pergi jauh pun.. dekat je.. tau x pe, kredit to elie.. =)

pening2 kucing?? erk, ada ke???

4umyfans said...

hehe.... dekat je yea? mesti singapura ni kan?
hah?? just teka.... pening-pening kucing, ada...
lebih kurang pening-pening lalat lah....

: )

liyana aziz said...

@4umyfans

wah, main2 teka plak dia, mentang la budak fact.. nak teka je la keje ye??? erk, ada kena mengena ke antara fact ngan teka?? *blur*

heheeheheheh