Saturday, August 14, 2010

PUDING GULA HANGUS/CARAMEL

Salam semua!

Keterujaan Yana sekarang ni sedang menjangkau tahap maksimum! Kenapa? Kerana hari ni Yana dapat makan fav dessert! Yeeehaaaaaaaaaaaaaa!

Opsss,, before that, I am so frustrated! Nak tau kenapa? Kerana masih belum berkesempatan untuk makan roti john Puncak Perdana! Huarghhhhhhhhh! That day sebab lambat sangat service abg tu, Yana malas nak tunggu, tunggu punya tunggu tak dapat2!

Semalam pulak, dah dapat beli but unfortunately, balik rumah, letak dalam pinggan, bila online sekejap, masuk dapur tengok dah hilang. Mama cakap ayah dah buang sebab ada semut! Boleh tak korang bayangkan? *sila letak diri anda dalam situasi saya*

Back to my fav dessert, ada sesiapa dapat teka?? Tak dapat kan? Sekarang Yana nak bagi korang terliur dengan dessert yg sangat yummy ni. Dessert ni dipanggil Puding Gula Hangus/Puding Caramel. Mama yg buat, Yana cuma tolong tengok je. =p

Ni gula pasir yg telah dimasak, make sure jangan sampai hangus.

Ni pulak the main ingredients, campuran susu pekat satu tin, telur 8 biji, esen vanilla,
tepung castard,air satu tin (tin susu).

Ni bila dah siap kukus.

Mama sedang berusaha untuk keluarkan puding dari pan.

After dah keluarkan dari pan, nak tengok tak hasilnya??? Jangan terliur ek?? =)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


TADAAAAAAAA!

Yummy! Nampak sedapkan? Can't wait la!

That's all for today, if next time mama ada masak sedap, Yana will update, memang suka makan dessert2 yg sedap ni, nak2 time puasa. Pada sesiapa yg terliur tu, harap dimaafkan! *sigh*

Last word for today : Saya mahu ROTI JOHN!!!!

2 comments:

senorita_alynne said...

sis terliur + teringin lak nk mkn puding nih! mkn sejuk2 sedap kan..

liyana aziz said...

@senorita_alynne

alaaaa, ciannya! cane yana nak hantar kat umah sis ni??? heheheh.. nanti yana buatkan sis one fine day.. =)