Wednesday, August 11, 2010

SALAM RAMADHAN ; JUADAH BERBUKA ANDA?

Salam semua.

Hari ni hari pertama umat Islam berpuasa! So macam mana? Dah flat ke? Relax sudah, baru first puasa ark? Ops, sebelum terlupa, Yana nak mengucapkan selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak buat semua kawan2 blogger Yana.


Btw, Yana kat rumah ni. Nak buka puasa dengan famili punya pasal, sanggup naik bas dari Puncak Perdana ke PKNS, sampai PKNS, amek cab balik rumah. Nasib baik kelas pagi je ada, kalau tak? Tapi kan...... Malam nanti kena balik Puncak balik, esok ada kelas pagi, siap dengan kelas ganti! Huwaaaaaaaaaa!

Sempena bulan puasa ni, ambillah kesempatan sepenuhnya. Semoga kita semua peroleh manfaat bersama okay?


Cik Kiah, kurengkan mengumpat ye? *tengah ingatkan diri sendiri ni*


Cik abg, cik abg sekalian, sila tahan nafsu fogging anda ek?

Anyhow, dah plan ke nak buka apa malam ni? Ops, jangan ikut nafsu ek masa beli juadah berbuka? Hari ni Yana nak makan puding gula hangus, sangat teringin! *nafsu mengalahkan orang berpuasa! opssss! terlepas lak*

Kalau sudi jomlah kongsi dengan Yana apa JUADAH BERBUKA yg mesti ada depan korang? Macam Yana, mesti kena ada murtabak, sedap oooo! Jomlah kongsi ek? Kalau ada makanan yg pelik2 lagi best, story mory dengan Yana.

Okaylah, sampai bertemu lagi di lain entry.
Adiosss!

Selamat berbuka puasa ye semua? *erk, awal lagi!*

Terima kasih kepada TUAN PUNYA gambar ek? Terbaiklah!

Blogger Templates
Blogger Templates

5 comments:

nabilah_2908 said...

kalau sy....sy tk memilih sngt pasal makan..apa ada jer la sy makan... :)

tp bulan2 puasa mcm ni...mmg suka cari air bunga... (^_^)

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAM RAMADHAN

liyana aziz said...

@nabilah_2908

air bunga ek? Yana kalau air yana suka air tembikai, tapi kalau haus memang air bunga je, nak2 hari biasa.. =)

s. a. gill said...

selemat berpuasa yana :)

liyana aziz said...

@s. a. gill

selamat berpuasa jugak!!

lili *-* said...

Selamat berpuasa~

*My blog*