Friday, August 6, 2010

MAKE UP & YANA

Hello readers!

I'm home! Home sweet home! Yana terkejut! Rumah ku bertukar wajah! Mother, what are you doing to our furniture? Because of raya is it? Forget it. *syok sendiri pulak speaking omputih*

Agak lama tak update entry, so kali ni Yana kembali tapi tak banyak nak cerita. Sepanjang minggu di kolej, banyak assignment, so sangat kesuntukan masa nak update blog. Cuma sempat nak jenguk blog blogger lain je.

Beberapa hari lepas, Yana belajar make up. Free of charge tau! One of the housemate Yana memang pandai make up so kitaorg belajar ramai2.

BARANG MAKE UP YANA

Oh, Yana kena marah! Sapu foundation salah, kena marah! Hahahahahahha. Baru lah Yana tau teknik nak sapu yg sebenar lepas kena marah.

Pakai blusher pun sama, guna tangan lagi senang, tapi Yana prefer berus. Hohoho. Pakai eyeliner paling susah. Yana tak reti guna liquid. So guna je eyeliner berus je. Tapi kan, Yana lupa nak nak snap picture before make up.

So jom tengok hasilnya. Tak la nampak make up sangat, sebab Yana kan beginner. *sila maafkan*

IT'S ME!

SIFU MAKE UP, MAISARA! TQ!

ME N LIL MAGNET!

ME N GG

ME N NADIA

ME N IZNIE

Mereka2 yg di atas ni semua, belajar make up sama2 dengan Yana. Macam2 gelagat tau masa belajar make up dengan Maisara, ouh, dia sangat garang sewaktu menjadi sifu! *tapi tak serik pun*

Now, kita tengok mereka2 yg tak suka make up, tapi mereka sangat neutral beauty okay? Tapi next time nak paksa jugak mereka make up! Jaga2 mia, jaga ekin!

INI MIA, DIA TAK SUKA MAKE UP!

ASYIKIN, PUN TAK SUKA MAKE UP,
TAPI DIA SANGAT SWEET.

After all Yana sangat enjoy malam tu, menghabiskan masa dengan housemates terchenta. Mereka sangat supportive, mereka sangat caring, mereka ada bila diperlukan. Terima kasih kawan2.

Selamat menyambut bulan Ramadhan semua! Semoga bulan ini membawa keberkatan kepada kita semua. InsyaAllah.

18 comments:

Marya Hana . said...

wah adek2 ku..
lepas ni leh make up kak yaya ah.
nak pi kelas je , menempek umah korg
dlu. make up !! tapi free of charge la.
haha .

liyana aziz said...

@Marya Hana .

tu kena tanya maisara kak.. hahahahahha.. dia garang oooo masa ajar make up, takut kitaorg! hahahahha

~AbsoFUCKINGlutely~ said...

hahahaha...yana...mia x nak make up lg....blwekkk

mysara ramlan said...

hahaha.... pasni... sume belajar care pakai berus pulak!!!!!... kak maria jom ler.. belajar sekali... huhu

senorita_alynne said...

wah nmpk pipi die merah gitu..hehehe sis tgh nk blaja wat smokey eyes! biar nmpk grg sket mata tuh. yana gune eye liner ala2 mcm crayon tuh keh. jgn gune yg pencil. ssh nk pkai..pastu kne asah lak tuh..

liyana aziz said...

@~AbsoFUCKINGlutely~

nak jugak, mia tdo yana kasi make up muka mia! hahahahahah

liyana aziz said...

@mysara ramlan

wow! cikgu dah bersuara la!!!!!!! betol2, kak yaya, jom la sekali.. =)

liyana aziz said...

@senorita_alynne

wah, smokey eyes??? sure nampak hot sis! hahahahah.. yana x pakai pensil, malas nak asah.. =)

Parkcheek Chun Li said...

pandai makeup sudah....hahahaa

tp jgn pk tebal2 yer...kamu itu msh muda....

Marya Hana . said...

heh. mysara .
akak x nak la belaja ngan kaw.
kang akak asyik kena marah je..
takottttttt~

syuQ said...

comel yana mekap..tang mata tu yg mahai..heee..

lama tak drop by sini..syuQ rindu kwn2 blog.
tp syuq telalu bz melayan perasaan lately ni..
sedey d tgglkn..hoho..

Ery Farieha said...

mekap?
stakat eyeliner, blusher, lipstick reti la kot
tp eyeshadow tak reti
hohohoh

liyana aziz said...

@Parkcheek Chun Li

pandai kan yana?? hehehehhe.. okay2, tak tebal sangat, ikut cakap yg lebih tua.. hahahahahha..
save the tebal for wedding.. wakakkakaka

liyana aziz said...

@Marya Hana .

kan?? takut sangat tau! dia kalau mara teruk tau, habis tunggang terbalik umah, pecah kaca semua.. =)

liyana aziz said...

@syuQ

mata ek?? nak beli x mata yana?? hahahahahha..

syuq, rindu jugak, lama x jenguk blog syuq.. tgh sedih ek?? sabar ek??? ada hikmah yg terjadi..

liyana aziz said...

@Ery Farieha

eyeshadow yana baru nak belajar.. selalu mmg pakai eyeliner ngan blusher je g kelas.. huhu..
malas la sis nak mekap2.. huhuhuhu

Siti said...

wah, kak yana dh pandai mekap eh skang? hehe,, tp kalo kak yana xmekap pn still comey tau. ^_^
btw, salam ramadhan utk kak yana ! :)

liyana aziz said...

@Siti

salam ramadhan utk siti dan keluarga jugak.. wah, x yah make up dah comey?? heeee... x mampu la akak.. hohohooho