Friday, March 18, 2011

. MUNGKINKAH? DOAKAN AKU .

. sangat tak tahan .

Lately ni aku rasa banyak kali sneezing yang tak hengat dunia! Perit, sampai tekak sakit, hidung berair. Selain tu, mata gatal² dan mula merah bila aku genyeh². Oleh sebab aku rasa aku cukup bukti untuk simpulkan maka Google la kojenya. 

R E S D U N G


Bila dah buat research, rupa²nya resdung boleh maut! Kalau paling koman pun, hilang deria penglihatan! Radang pada sinus boleh merebak ke mata, tekak *padanlah asyik sakit tekak* dan yang paling takut, boleh rebak ke otak, tu yang boleh innalillah. Huwaaaaaaaaaaa! Takutnya!

Setakat ni, simptom² resdung ada pada aku. Takutnya. Mata asyik berair, gatal² kat muka, rambut gugur dan paling obvious, asyik sneezing. Grrrr! Makanya kejap lagi nak pergi klinik. Mencegah lebih baik daripada merawat, betul kan? 

Kalau nak tau lebih details tentang resdung ni, boleh klik kat sini, sini atau kat sini

. zZzZzZz .

13 comments:

SweetSyaza said...

kita pun ada resdung gak,but da kurang coz incik boyfiee slalu providekan kita habbatus sauda,soh mkn. alhamdulillah tak tenyeh idong garu2 muka lg da...

Sophie Al-yahya said...

hurm..kalau sy, sy buat rawatan resdung yg teknik asap tu.

beli kat PKNS.. buat masa muka gatal.lepas tu mmg rasa lega..jerawat pun makin kurang.

hana said...

saye mmg resdung..makin hari makin teruk..rambut gugur dh macam leukemia...mata makin rabun...huaaaaa....dh makan macam2 la tp x ok gak...tp skang ngh amalkan herba2 la cikit..smoge berkesan la..

Ora is Adzlin said...

try cek dulu..mmg bahaya gak resdung ni..my pray is on u sis :)

FarhanaFabulous said...

eh eh be strong okeh..maut kat tgn tuhan..kite doakan awak cepat sembuh dr resdung yg dangerous tu..

liyanaziz said...

@SweetSyaza
habbatus sauda? nama ubat ek? nanti nak pergi carik la.. thanks! =)

liyanaziz said...

@Sophie Al-yahya
tula, ingat nak carik kat PKNS benda asap tu.. teknik asap tu yang terfikir tadi.. hahahahah

liyanaziz said...

@hana
yeke? sampai macam tu sekali kan?? rambut yana pun gugur gak.. huwaaaaaaaaa! get well soon!

liyanaziz said...

@Ora is Adzlin
dah pergi petang tadi and the doctor said nothing.. biasalah, klinik U kan.. heheheheheh.. nak kena pergi swasta agaknya.. hahahahha..
thanks kak lyn..

liyanaziz said...

@FarhanaFabulous
insyaAllah.. terima kasih awak! heehehehe

~ NANA ~ said...

bia betik!!! kak nana truk gak resdung...huhu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
gua doakan awak sihat dan bahgia

kata kila said...

takut pulak pasal resdung ni