Thursday, December 22, 2011

♥ A THOUSAND YEARS | TREMENDOUS LOVE ♥


Salam...

Menaip entry ini sambil ditemani sebuah lagu yang rasanya sangat menepati apa yang telah kita lalui bersama dia. Kalau nak cerita banyak² rasanya tak cukup satu entry. Previously, kita banyak update entry tentang kami kan, tapi sampai bila? I myself literally need to undergo some paradigm shift...

People change, begin with a single tiny step but trust me it will lead us to a huge step after. Some of the moment I've shared together in a certain entry, have been save as a draft. To be true, I won't delete it. Let it rest in peace in this unforgotten blog. 

Bukanlah nanti tak ada langsung pasal kita dengan dia, ada tapi as minimum as I want it to be. Nama pun personal blog, I've to limit a certain story. Supaya nanti tak adalah orang cakap, bercinta bukan main tapi end up with broken heart. I'm certainly not worry on what people out there are going to say, tapi rasanya this is the best way to keep away those negative thinking dan segala doa² yang tak diperlukan. Cakap² orang itu adalah satu doa. 

Oh, past few weeks, I did watched a Twilight Saga: Breaking Down Part 1 with uncle and aunt. The soundtrack that keep playing during the show, did caught my attention all the way. A Thousand Years by Christina Perri, like seriously I'm affected by the lyrics itself. 


I have died everyday waiting for you
Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a
Thousand years
I'll love you for a
Thousand more
One step closer...

I'm not expecting to wait for him this far, never thought that we're gonna be together thru out years. This is all happening because of the fate that determined by the Creator and I as His people are grateful of what has been given. 

Memilih dia pada mulanya bukan kerana kehendak hati sendiri, pertama kali jumpa, langsung kosong hati ni. Masih lagi berkira² should I stay with him or to let him go. Sounds kejam kan? No, kita tak mau mainkan hati dia, so better make a quick step. 

Everything went well, masih berkawan, masih berjumpa seperti biasa dan dia macam dapat rasa apa yang kita rasa, tiada cinta mungkin. Faham tak, kau baru habis SPM, tak pernah in relationship, maksudnya serious relationship tiba² jadi macam ni, awkward! 

But suddenly, the moment when he actually ask to meet my mum for the first time, I was like, stand stiffly, di awangan tahu? Nervous to the max! Alhamdulillah, dia dapat jumpa mama for the first time dan dia, lelaki pertama yang kita bawak jumpa mama. 

One of the reason why I chose him at first place because mama loves him much more than I myself. Ayah? He doesn't say much, as for him, whenever mama made a decision, he knows that is the best especially those related to the girls. With the blessings we have, hopefully he would guide us to the right path...

The main purpose I'm wrote this down because I'm truly inspired by the video that have been a trending for this couple of days. Rasanya korang pun tahu siapa, ada yang dah lama up entry pasal video tu. Seriously, she's only 19 and she's the chosen one. 


To Dena Bahrin, just in case you're drop into,
I believed that you've made a right decision, 
it's not about the marriage itself, it's about the blessing you owns

Pertemuan dengan dia, adalah satu kurnia yang kita syukuri, bertukar perasaan sebelum masanya adalah satu kekhilafan. Lebih nikmat jika ianya percintaan selepas menjadi kekasih halal, I'm pretty sure it's gonna be forever after. 

Kekhilafan bukan bermakna penyesalan, tidak sekali pun menyesal untuk semua yang telah terjadi, kerana jodoh pertemuan ajal dan maut telah Dia tetapkan. Ini mungkin jalan kita dan dia, mungkin hari ni bersama, mungkin esok lusa.... Siapa tahu...

Last few words before end up this essay to be *LOL*, I would like to dedicate a well said by Dena Bahrin, to a person who always stand next to me, someone who never stop support me in whatever conditions I am.  

Untuk kamu

"may Allah bless us, keep us on the track, give us the best halal relationship till in Jannah, insyaAllah"


Recently affected by the #TeamDena

By the way, 
dia sangat terkejut dengan perubahan diri kita, 
alhamdulillah, dia dapat terima.
Much blissful! 


 

11 comments:

saharinasaharudin said...

sweeeeeeeeeeeet sgt video clip ni. :)

faaTihah said...

cehhh...bile kak faa ley wat entry cenggini ni..dengki tol la ngan yana...eiuuuwwww....
pape pon muge yana ngan yusri bhgia ke akhir hayat...

J.Syazwana said...

alah kite tak kisah pon awak apdet entry pasal die. kite suka je baca. hihihi

pape pon kite doakan awak bahagia taw :)

kata kila said...

insyaallah kila doakan syg :)

Cik Aish said...

aish doakan kamu bahagia k..niway...suka lagu tu..sgt bermakna :)

emieysandra said...

sweetnyer..ehehe, emiey pun ikut mood gk tulis entri psal cinta, tp kdg2 hepi tu xdpt nk disorok. bile lelaki tu benar2 mahukan kite, sedaya upaya die akan ambil hati org tua kite, itu akan membuatkan kite lebih menghargainye kan =)

Aida Azryn said...

aida xtengok lagi cte breaking dawl part 1. =.=

Emilia Emira said...

that song keep repeating!
semoga yana and ehem bahagia always..kata-kata kan satu doa..for all we've been through all this while suka duka mestilah we expect the best in our relationship kan..hee~ i can see dia punya kesungguhan tuh ;)

Scya Lollita said...

nak jugak bahagia2 hehehe

~ NANA ~ said...

knp entry ni sweet sgt? hehe

btw kak nana doakan semoga yana sentiasa berbahagia k :)

Anif Abdullah| AA said...

niceee :)