Friday, January 14, 2011

. MEREKA & AKU .

. Kawan! Sahabat! Teman! .

Tak kira la macam mana pun korang mendefinisikan maksud perkataan2 di atas, pokoknya cuma satu, mereka itu pendamping kita, pesaing kita, penyokong kita dalam menghadapi hari2 getir tak kira la masa sekolah rendah, sekolah menengah, IPTA/IPTS & bila korang dah kerja.

Sebusuk2 mereka, semasam2 mereka, sewangi2 mereka, sepahit2 mereka, setawar2 mereka, mesti korang setuju, tak ada mereka, tak ada gelak tangis maki mencarut korang tu kan??? Tak kira apa pun, aku percaya, mereka sebahagian dalam hidup kita. 

Paling meninggalkan kesan tahap ni, mungkin mereka yang sekeliling aku saat ini, saat aku bergelar pelajar UiTM Puncak Perdana. Bukan sekejap dengan mereka ni, lama kot. Tak mungkin dapat carik mereka2 ni di tempat lain sebab bagi aku, mereka ada karakter masing2 dan dan dan mereka eighteen in a zillion!!!

Fine, aku ada lagi satu semester lepas ni sebelum aku akan temui lagi bermacam tanduk ragam mereka yang lain. Tapi aku tak nak & takkan biarkan mereka yang sekarang ni hilang dalam ingatan aku *noted ; aku sering jadi pelupa lately ni, betulkan MAGNET?*


. Helo, kami comel, sekian! Oh, inilah Lil Magnet .

So aku up satu entry sini, supaya mungkin bila penyakit pelupa aku makin kronik, aku boleh bukak blog ni dan terpancar lah wajah2 mereka sekalian. Aku bukan jenis yang straight forward, tapi aku sayang mereka. Walau kadang ada yang menyakitkan, apa ada hal??? Tak semua orang perfect kot??? Almost but never *fav quote aku, jangan curik!* 

Since sekarang dah semester ke 4, once again, ada photoshoot bersama mereka2 yang agak tiga suku, bigor2 dan hebat serta top! Ini dah jadi macam setiap sem mesti ada photoshoot. Dari first sem sampailah sekarang ni. Esok2 kalau dah berjaya tak ingat jugak memang hampeh bebeno!

. Semester Satu .


. Semester Dua .



. Semester Tiga .



Untuk current semester ni, tak ada gambar sekelas, cuma ada group photo je. Agak ralat di situ tapi apa boleh buat, let bygone be bygone. Hari yang terik, kesuntukan masa dan segala macam hal, tapi gempak jugak sebab semuanya ada. Alhamdulillah. Bukan senang nak kumpul sekelas semua ye dak?

. SEMESTER EMPAT .

Mari kita mulakan dengan Lelaki Berlapan!  Each one of them have their own personality and their own uniqueness. Somehow they even make fun of me and others as well, but to me, it's nothing compared to value of the friendship itself, very valuable to me!


. Ye ye, aku tau mereka ada rupa . 


. Kadang2 mereka boleh jadi mat jiwa2 .


. Kadang2 jugak mereka boleh cipta skrip yang bagus .


. Susah nak dapat gambar macam ni .


Mereka dari kiri ; 
Harry, EZ, Shah, Iki (belakang), AG (depan), Farhan, 
Amar (depan), Ejam (belakang)

Girl Power! Ok, benda ni normal dalam dunia universiti, berderet bhai, lelaki2 memang akan rambang mata la kalau nak pilih kaum hawa once belajar kat mana2 IPTA/IPTS. Maklumlah, kami spesis yang banyak di kala akhir zaman ini.

Bagi aku, Girl Power yang sentiasa jadi saka pendamping aku, terlalu istimewa. Seperti Lelaki Berlapan, mereka jugak ada kelebihan masing2, tak pernah lepas dengan habit yang bukan2, mereka yang ringkas, mereka yang kreatif. Hey gadis2, don't you dare to quit from my 'PRECIOUS BOX' hokeyh!


. Ye, ye, aku tau mereka gonjeng gojes2 belaka .


. Senyum, tak perlu kata apa2 .


. Kata org dolu2, tak elok anak dara duduk atas tangga .



. Weewitt! UiTM Next Top Scriptwriter .

. Gives us some thing to write it out .


. Inilah, barisan kita, yang ikhlas bergambar! .


. Mereka di belakang [ ---> ] .
Atin, KC, Si Momel *ehemmmm*, Arein, Aimi, Diah

. Mereka di depan [ ---> ] .
Tini, Aisyah, Manda, Elie, Alyssa Si Kuning Menyerlah

Sudah kenal mereka? Mereka separuh dari hidup aku. Walau tak semua masa manis saja, kadang2 ada jugak macam masam2 epal hijau, itulah mereka. Antara mereka, ada seorang yang sentiasa ada kalau aku tengah blank, setiap kali aku lupa dia ingatkan dan yang penting dia selalu nampak aku mengigau.


. Aku comot, dia comel, orang femes dah sekarang .

. Hambek, sama pose hokeyh! . 

. BESO, kecik, BESO, kecik .

Elie, dia roomate aku dari semester satu sampai sekarang. Abang2, adik2 yang nak minta borang, sila lupakan niat anda sekarang kerana dia sudahpun berpunya, abg navy lagi hokeyh! Classs gitu! Elemen Elie sepanjang 4 semester dengan aku ;

Kejut bangun solat subuh *errgggg, aku tak dengar alarm sendirik!*
Dengar & terkejut akibat sikap sleepwalker aku
Part time coach fitness aku
Partner dalam setiap group presentation
Oh yeahhh, dia kadang2 garang dengan aku, takutnyaaaaaaaaaaaaa!
Most of all, dialah wanita pertama yang aku kenal sebelum melangkah ke UiTM!

Aku rasa, entry kali ni sangat panjang dan penuh dengan gambar yang pernah aku publish. 3 jam lebih jugak lah. Apa pun aku tak rasa satu pembaziran waktu untuk publish entry ni kerana satu masa nanti aku mesti akan baca entry ni berulang2. 

[ <--- ] Ehemmmm, sesekali letak gambar aku sorang kat blog ni ok jugak kan??? Bluweksssss!


Last but not least, aku nak cakap, whatever it is, friendship itu sangat penting ye? They part of our life. Mana2 pergi pun muka yang sama kita jumpa, terkecik or terbesar hati ke, simpan sekejap pastu masuk tong sampah hokeyh! 

. Sekian buat hari ini .
 

12 comments:

Aimi Amira said...

pencatat laporan palig laju

Farhana Anuar said...

woah 3 jam nak publish? huhu. terbaik la. korang antara junior kami yg best. :)

little cart00n said...

gmbar dalam entry ni paling byk gmbar elie!
adakah mmg entry ini utk elie?
hahaha...
sayang yana sgt2! <3

Akemi Siegel said...

I like it ^^

♥CIK SHA♥ said...

catatan untuk kenangan masa hadapan..sweet..^_^

semoga persahabatan kamu semua berkekalan..

fyna said...

tak salah tulis berjam2 untuk memory yang berharga..owh teringat time study dulu..sob2

hamzah ian said...

wa.. happy je.. nice

Siti Safiyyah said...

sweetnyee..nanti jangan lupe kat kawan2 mase kat uitm k? ;)

p/s: baru perasan, muke kak yana macam muke kakak saya lah! hai kaklong! hehe ;)

Doktor Love said...

wah2 yana...
gud entry.
atin like 10x

Nurdiana F said...

ya. tanpa mereka tiada lah cetus nya gelak meraban kan,

sepahit ubat pon adalah sebaik baik penawar.

kawan.
:)

senorita_alynne said...

As Salam Yana

I'm back! Ahaks! Lama nyer sis m'hilangkan diri kat blogger nih. SGt bz smpi x sempat nak update pape.

Anyway, sis dh start cuti pjg..tggu mse utk deliver baby je nih..

p.s: i miss my student life! well, ramai mmbe2 yg sekepala kan kan..trust me, bile yana dh start envrnmt keje, konpem nak msk blaja blk!

tc dear!

Kyra Hasman said...

yana !! so sweet lah .... :)