Sunday, January 30, 2011

. KERANA TRIPLE S .

. MUSNAH .


Triple S hampir memusnahkan segala usaha aku selama beberapa minggu ni. Fine! Well done la. Padan muka kau, Yana. Sia-sia kot! Haiyoooo! Triple S tu stand for Secret Recipe [SR], Satay Station[SS] dan yang terakhir, Seoul Garden [SG]. Baru je berapa hari balik umah, ni la jadinya.

Ni semua sebab nak celebrate birthday akak. Faham2 saja lah kalau nak celebrate birthday, bermacam2 makanan kan ada, so bermula dengan tengah hari 29 Januari, Girls Day Out. Aku, akak dan mama gerak ke SACC Mall, the nearest from my home.

Tujuan sebenarnya sebab nak belikan gift untuk gf abang, celebrate birthday dia sekali, tapi since mama dah lama tak makan lasagne SR, so kitaorg pun sambung menghabiskan duit di SR. Aku yang memang dah lama tak hadap Chicken Cordon Bleu tu apa lagi, terus order tanpa fikir tentang diet! Unfortunately, Chicken Cordon Bleu habis! Switch ke Fish N Ship!


. Berketul2 kalori masuk perut, mampu??? .


. Birthday Girl with Chicken Lasagna .


. Mum with her fav dish, Beef Lasagna .

Done with SR and let's move on to Satay Station which located at Jalan Kampung Pandan. Actually this the second time I ate here. First time with Amir. SS ni ada mee rebus dengan satay je, so makan la mee rebus and satay. Tengok, boleh kira tak kalori yang masuk dalam perut aku? Cisssdale! 

Kali ni abang belanja one whole family. Ramai, ada my Aunt and her hubby, second aunty & third aunty, mama & ayah, Kak Ya *gf abang* and her friend, Nad, akak & aku sendiri. Since mee rebus sampai lambat, aku makan satay. Gilo besaq! Macam satay Kajang but lagi lembut dari satay Kajang, very nice and the gravy wasn't that bad. 

. YUMMY ! Puas makan, sangat kenyang! .

. Ni pun sedap! Gerenti tak nyesal .

. Akak & Kak Ya with their Tiramisu Cake .

. Abang & Kak Ya .

. Hey, it's me and my twin! Ok, just kidding .

End of 29 Januari. Hari ni 30 Januari baru la birthday akak yang sebetulnya. Cuma celebrate awal dekat SS sebab one of my aunt nak fly to Korea *dah pesan suruh bawak balik Lee Dong Wok* . Hari pula, celebrate birthday akak dengan kawan dia. Kawan dia kawan aku, boleh??? 

Next destination, Seoul Garden OU. Hari kedua yang memusnahkan segala aktiviti sihat aku. After all tak lah musnah sangat sebab bakar dan stim je makanannya. Cuma aku yang overdose pergi ambil nasi sikit. Sikit hokeyh! Tak banyak pun.

. Eh eh, ambil mood konon2 dekat Seoul la .
*dengan LEE DONG WOK*

. Itu bukan hingus ya .

. Akak & Kak Zu .

. Kak Linda & I .

. Before main masak2 .

. Let's cooking! .

. Kak Fara & Kak Awa .

. Jagung bakar yang manis, superb! .

. Setelah mengakses seluruh kalori, hohohoholikkk! .

. Most yummy! Salad yang sangat sedap! Suka! .

. Self service dan cubaan aku nak buat cendol! .

. Cubaan kedua buat ABC! .

. Muka yang puas dengan perut yang senak! .

Hambek! Sekali entry penuh dengan makanan daaa! Boleh bayang kan tak berapa kalori setiap satu yang masuk dalam perut aku tu??? Ok fine, tak payah kira pun dah tau berketul2, bergelen2, berantai2, semua ber ber ber lah! Adiosss!

. Diet start tomorrow! .

4 comments:

little cart00n said...

jom ajak mai makan satay kajang! :p

Marya Hana . said...

makan besar makan besar!!!!
nak makan ajak kak yaya.. ape ah.

Faatinn said...

SEDAAAAAAAAAAAAAAAAAAPP. I LIKe tripple s!

Ery Farieha said...

wow
makan sakan :P