Sunday, December 5, 2010

UPDATE ; PENAT TAPI BEST!

~Holaaaaaaaaa~~~

Rasa macam dah lama tak berblogging kan??? Of course la sebab sangat pack dengan aktiviti. Penat! Ingat nak update malam tadi tapi macam nak tercabut pulak anggota badan ni semua so naik je atas katil terus zZzZzZzZz.

Ouh, selamat hari tu aku ditemani oleh Mak Long untuk bawak Amir berjalan. Jadi tak payah la aku sibuk2 susun ayat untuk explain kat Amir satu2 pasal Malaysia. Pagi hari Jumaat tu, ingat nak bawak Amir naik KLCC, kat bridge tu. Aku pun tumpang excited sebab tak pernah naik. Hampeh! Tiket habis! Orang tu kata suppose datang pagi before 8 am. Huchoooo!! Pagi nya!


Amir and Mak Long, 
make way to the ticketing counter. 

Since tiket habis, kitaorg terus pergi beli tiket untuk Petrosains. Tiket pukul 12 then ada masa lagi, kitaorg pergi Kinokuniya. Amir sangat excited bila dia nampak rak Manga! Rupa2nya dia sangat suka Manga plus anime dari Jepun. Sekali dia beli 6 buah Manga daa! 


Masih memilih. Tengok, relax je dia pakai selipar. 
Tak payah sakit kaki kan?
*tuju kat diri sendiri*


Tiket *terbalikkan lappy anda*


Masa ni dah kat Petrosains. 


Benda colorful tu kan, dia ikut bayang2 kita.
Macam mana la agaknya diaorg buat macam tu kan? 


Rama2 hinggap kat aku. 
Teruja sembentar ye!


Ni lagi satu yang ikut pergerakan bayang2 kita.
High technology! Tak mampu la aku


Amir & Aleff


Ski!!! 

Lepas pergi KLCC, terus ke Jalan Conlay untuk ke Kompleks Kraf. Amir tak la excited mana tapi bila sampai tempat yang banyak Keris & traditional weapons, terus beria dia tanya itu ini especially pasal Keris. Then ada macam pameran, ada jual keris, dia nak beli tapi macam mana dia nak bawak balik nanti, mau kena tahan kang kat airport. 

Masa ni kaki aku dah sakit! Malas nak snap gambar. Aku agak frust sebab tak sempat nak pergi perkampungan kraf. Dah nak tutup sebab nak pukul 6 dah. Last2 balik macam tu je. Huh! Sangat boring! Baru nak pergi mencanting batik. Tak pe, next time nak pergi lagi.

Still dengan Manga dia. 

Malam pulak makan kat Satay Station. Makan satay & mee rebus. Satay dia sangat sedap tapi pada aku agak pedas. Hukhukhuk. Kuah dia sangat sedap hokeyh! Plus tempat dia sangat cantik. Boleh makan dalam rumah. 


Suasana dalam rumah. 


One of the decoration. 


Amir with sleepy face. 
Tidur je sepanjang jalan.


Milo tabur vs jus apple. 
Teka mana satu air aku???


Mee rebus!!! 


My fav!


Hari yang memenatkan but quite fun! Even aku duduk Malaysia, tak semua tempat aku penah pergi. So kita patut explore dulu Malaysia ni, not that bad la kalau nak compared dengan other country, maju apa. Bangga lahir di Malaysia! ^_*

Pssstt, amir punya URL blog. Dia update sikit2 je, tak upload gambar, aku pulak yang excited meroyan upload gambar. Betul ke upload gambar lagi best??? Atau cukup sekadar penulisan?  Mana satu???

15 comments:

Ain Zulaikha said...

wah ,best nya dapat pergi KLCC.. sy ni entah bila la nak keluar.. T__T

HonEyBuNNy said...

sedapnya mee rebus tu..ehheh

AiDa AzRyN said...

ada penulisan dan ada gambo baru best.. hehe.. :)

FarhanaFabulous said...

hye..first time drop here n terase belog ni sgt cun !

sAkUrA said...

best nye jalan2!!

p/s: sambil baca, sambil tengok gambar, lagi seronok! :)

Ana Mardia said...

wahh beshnye jalan2 yana..kak ana lak eksaited nak tunggu update seterusnyaaa

Ana Mardia said...

yana, kak ana follow terus blog amir..hahaha

Siti said...

wahh macam melancong kat dalam negara sendiri pulak kan? haha, pasni kak yana bolehlah jadi tour guide saya k? :P

liyanaziz said...

@Ain Zulaikha
la, kenapa? x boleh keluar ke??

liyanaziz said...

@HonEyBuNNy
mee rebusnya boleh tahan, not bad la.. cuba la g satay station.. x rugi punya.. =)

liyanaziz said...

@AiDa AzRyN
betul!!! tepat sekali.. =)

liyanaziz said...

@Ana Mardia
betul, seronok, duaronok dengan tigaronok sekali.. =)

liyanaziz said...

@Ana Mardia
lepas ni mungkin nak naik bridge KLCC tu.. hekhekhek..
wah,,, terus follow ek?? x banyak pun dia update, sikit2 je.. =)

liyanaziz said...

@Siti
boleh aje! hekhekhek.. dtg la KL, nanti kak yana bawak hokeyh! =)

Siti said...

haa kak yana yg cakap ni tau..nanti saya datang betul2 abeslah kak yana kene buli ngn saya. haha gelak jaat :P