Tuesday, December 14, 2010

KECELARUAN HIDUP

~ Monday Blues ~

Entry semalam. Sangat tak ada motif.
 Ianya mengenai entry hari ni.
Cumanya entry semalam link dengan entry kali ni.
Mencarut apa ni???

Straight forward. Aku sangat tertekan sekarang di JB. 
Pressure bukan sikit2 punya. Mencik!!!
Macam nak berlari ke langit!

Gambar ni! Kucing gilo punya bulu!

Nama dia Kitty!

Kitty, buke tino tapi jate! Bulu dia sangat rare. Macam corak kek marble. Comel! Tapi gilo! Kucing ni kesayangan Tok Papa. Tak boleh keluar rumah kalau tak dia lari. Dia tak pandai balik rumah. Dia tidur dalam bilik Aunty Long. So aku terpaksa berhadapan dengan dia di kala malam!

Kitty ada kawan, nama dia Bulan. Bulan tino. Lagi gilo dari Kitty! Pandai buat Yamakasi. Panjat sana, panjat sini. Terjun sana terjun sini. Hoi bulan, kau dah bunting! Baik2, nanti gugur! Macam Kitty, sama gilo! Meroyan. Terkujat aku tau tak???

Kitty & Bulan

"Sayang awk, bff", kata Bulan pada Kitty

Bulan dalam balang!

Bulan dalam pasu!

Bulan dalam beg!

Mostly about Bulan. Sangat nakal! Malam2 buta bukan nak tidur, terloncat atas katil, atas tilam aku, main2 dengan Kitty! Aku dah tak boleh tidur. Siap macam nak menangis lagi sebab asyik terperanjat. Bangun pagi mata sembab sebab tak cukup tidur. 

Aku cuba nak pegang, tapi memang tak boleh. Kadang2 tertanya2, kenapa macam ni sekali takut pegang kucing??? Kucing tu pun takut agaknya tengok aku. Haish!!! Dulu tidur tak pakai gebor, tapi sekarang berselubung macam pocong. Semoga dapat kekuatan nak pegang kucing one fine day. Amin

Ouh, semalam pergi Muzium Diraja, Istana Besar Johor. Sangat best! Very enjoy! Kalau orang yang tak suka benda lama, sejarah, mungkin kata boring tapi kalau orang yang suka seni bina yang unik, boleh pergi. Sangat cantik ciri binaan muzium tu. Terasa macam duduk masa zaman victoria pulak. Tunggu next update.

7 comments:

Siti Safiyyah said...

kak yana takut kucing ek?samelah saya pun..pastu kan saya trylah nak pegang jugak padahal dlm hati cuak kot.haha, alhamdulillah dah brani sikit..sikit jela..haha

nora said...

hahahaha kesian dia ni. takpe2 banyak kan practice pegang kucing ek

diah said...

hahaha lawak la entry ni yana.

comell jek cara yana explain. haha

little cart00n said...

yana, sem dpn nak suruh mai bawak kemeng duduk umah kat puncak skali ngn kita! confirm yana da tak takut kucing da! :p

edaolala said...

omg !!! canteknyaa kucing u ! Mehh kasi kat i satu nak ? heheh :D i pencinta kucing okkk :D

Pencacai Alim said...

nk ilang takut petuanya cium misai kucing tu 13 kali..

enyheartsdiamond said...

eny tak suka kucing sgt.. tp kalau yg gebu2 tu, suka lah nak pegang2 :)