Monday, December 6, 2010

KLIMS'10 ; LOTUS VS PROTON

[Sabtu ; 4/12/2010]

~KLIMS~

Ramai betul orang duk bawak kamera berat dslr masing2. Aku??? SE C510 jela. Nak beli memang tak la kan. Hari minggu yang sibuk! Tak tipu. Pagi2 lagi dah berangkat ke KLIMS. Walau ramai orang, tetap nak pergi. Siapa yang tak pergi mungkin rugi.



Bagi adik2, abang2, pakcik2, mereka akan segar sepanjang masa sebab ada banyak sangat gadis2 kereta/motor yang gojes2 dan comel2 belaka. Aku??? Tergesek2 mata sendiri. Pack!! Berpeluh ketiak walau ada air-cond.

Tak semua kereta aku snap, malu nak keluarkan kamera canggih aku plus ramai sangat pengguna dslr nak snap, so aku beralah. Banyak kereta menarik hati aku antaranya warga LOTUS. Memang kerja sampai tua pun mungkin tak dapat pakai.


Smart kan??? Macam kereta mainan je.


Ni lagi satu. Sangat sporty kan bentuknya???


Aku cop yang ni. Berangan pun beranganlah!

Part of LOTUS, aku tertarik dengan jenama Malaysia sendiri. Tak lain tak bukan Proton la yang mostly banyak terima kritikan. Hoit, not that bad la hokeyh??? Tak percaya??? Dari segi rekaan aku rasa sangat superb! Nama2 dipilih based on 5 pahlawan bersaudara.


Hang Tuah


Hang Jebat



Hang Lekiu


Lekiu *belakang*


Hang Kasturi


Hang Lekir aku tak perasan pulak yang mana. 
Lupa nak snap sebab ramai orang sangat, 
malas pulak rasanya nak cari.


Dan buat pertama kalinya, aku jatuh cinta pandang pertama. Bukan dengan Alif Satar yang aku jumpa dekat bikes punya section, bukan jugak dengan Adifashla yang pakai sunglasses dalam hall yang langsung tak kena cahaya matahari dan bukan jugak dengan Ally Iskandar yang tengah buat rakaman tapi tapi tapi aku dah jatuh cinta dengan E MAS! Sangat sporty!


Tadaaaaaa!



Tingkap dia boleh bukak sekerat je.



Rasa macam ala2 Myvi. 
*memang suka myvi pun*



Dari belakang. 

Aku harap by the time E Mas release, aku dapat beli. Rasanya aku akan simpan duit start aku dapat kerja. Berapalah agaknya harga sebijik ni ye??? First time tengok, sangat teruja. Tapi tak boleh pergi dekat since dia atas platform yang pusing2 tu. Haish!

BUMBLE BEE


Sepanjang jalan masa dalam hall tu, kalau lalu dekat dengan budak kecik, semua sibuk duk cakap tentang Bumblee Bee. Excited betul diaorang kan??? Siap ada yang cakap nak bawak balik rumah lagi. Loh, aje gile! Nak sumbat kat mana pulak??? LOL

Psssttt,,, ada certain dari mereka yang bukan snap gambar kereta, tapi sibuk zoom gambar gadis comel2 belaka tu termasuklah pakcik2 berumur. Sorry dach, aku tak ada pulak gambar gadis comel2 belaka. Salute dengan gadis2 Proton & Toyota, pakaian sangat kemas & elegant.

Oh, nak cakap ni. Since Amir sibuk nak carik keris, after pergi KLIMS, aku & aunty2 terus ke CM. Actually ni first time aku jejak kaki kat CM. Diulang, first time! Again, sangat teruja! Aku rasa aku dah jumpa tempat yang best selain JJ Bukit Tinggi. 

I love CM! 

Dan dan terus text Cik Yus, ajak dia berendek kat CM. Serius, jakun sebentar bila tengok entrance toilet CM. Aku dah aim satu kedai ni. Hohohoho. Mahu jugak benda itu!!! Tak kira!!! 

Thumbs up untuk KLIMS'10!

20 comments:

Liyana Lunia. said...

dah lama tak pergi CM T____T

alaaa. autoshow ni minggu lepas eh? ada lagi tak lepas ni? ksiannyaaaa fwz sbb dia nk pegi :(

Siti said...

hoh tak paham betul apesal kalo ade pameran je mesti ade awek2 duk tepi tu pastu pakai baju2 cekci. ape motif diaorang??nak jual brg ke nak jual org?? emo ni emo. :P

psstt..kak yana, nak kete jebat satu pls! hantar kt temerloh okay? tenkiu..sekian :D

AiDa AzRyN said...

whoa! suka tgk keta lotus tu! smart giler ah! 0_0

zidEL zhafiz said...

proton tuah tu cam smart + gempak jer..!!

liyanaziz said...

@Liyana Lunia.
CM best! sangat tenang bila ada kat dalam CM.. hekhekhek..
yup, minggu lepas.. kak ynn, dia sampai 12 december.. =)

liyanaziz said...

@Siti
huish, sabaq2 hokeyh.. motif nak jadikan konon2 penarik la.. hahahaha..
hamboi, jauh beno sampai ke temerloh! heeee

liyanaziz said...

@AiDa AzRyN
smart kan?? plus sporty.. suka suka suka!

liyanaziz said...

@zidEL zhafiz
betul! tepat sekali.. semua smart2 plus gempak! entah bila nak release.. =)

Ana Mardia said...

arghhh sakit jiwa kak ana tgk kereta2 tu...warghhhh nak tp xmampu!

fyna said...

i suke kereta ala myvi tu! n bumble b? haha dia comel ok..i pon nk bawak balik

intanurulfateha said...

gile ah keta tuh
sis nk beli viva pun tak mampu >.<

Rara Nasiha said...

bestnya kalo ada dslr. :)

hamzah ian said...

minggu dpn ade lg tak mende ni???

liyanaziz said...

@Ana Mardia
betul, x mampu nak beli!! mampu lihat aje..

liyanaziz said...

@fyna
yup2, i suka gak, namanya EMas!

liyanaziz said...

@intanurulfateha
betul.. nak2 viva elit!

liyanaziz said...

@Rara Nasiha
awww! betul! tapi x mampu la pulak nak beli dslr.. kikikikiki

liyanaziz said...

@hamzah ian
ada2,, sila la pegi.. cuci mata! =p

nurayunni said...

wah...smua hebat2...

little cart00n said...

makcik!
jom g CM sme2..
:p