Monday, December 27, 2010

KURANG AJAR KAMU YA ! ! !



Congrats buat skuad bola negara!
Walau mula2 aku malas nak update pasal bola,
tapi ada benda yang buat aku rasa nak update.

Baca cepat!

Credit ; KLIK

Dah baca??? Apa macam???
Sakit tak sakit???
Di sebabkan bola je, terus kena maki2.
Bukak saja FB PM kita.
Mentaliti rakyat negara jiran.

Tak sedar diri mungkin,
kena gempa bumi, tsunami, gunung berapi semua,
Malaysia hulur tangan.

Rakyat yang tak ada kerja,
Malaysia bagi green light untuk kerja sini,
ada yang masuk secara illegal,
tapi dilepaskan & siap hantar balik lagi!
Nasib tak penjara seumur hidup!

Apa lagi yang diaorg nak ha???
Nak bicara pasal moral orang Malaysia??
Siapa anda semua???

Erk, emo ni betul ni!

Semoga Malaysia menang Piala Suzuki,
walau Stadium Bung Karno nanti penuh dengan provokasi!
Tunjukkan semangat Harimau Malaya!

Tahniah buat abang2 pejuang! Teruskan usaha anda!
Ngaummmmmmmm!

19 comments:

Farhana Anuar said...

ini namanya kurang ajar. tak sedar diri masuk negara orang. banyak songeh. kes kes bunuh orang die jea la banyak. kang cakap lebih kata orang malaysia itulah inilah tapi diri sendiri tak sedar.

y-A-n-A said...

haisy.. dah lah org dia bnyak cri rezeki kat sini..
kasi halau t bru taw..

Aimi Amira said...

kalau kalah memang selalu tak puas hati, tak boleh buat apa.
risau pulak nasib pemain kat sana.

dya said...

byk kuang ajaq...

4umyfans said...

ayuh kita semua rakyat Malaysia berdoa agar abang-abang pemain bola sepak kita berjaya membawa pulang Piala Suzuki AFF 2010 tu secara realitinya nanti.

Lupakan segala perang siber dan sebagainya, kerana untuk berjaya, kita perlu terima positif mahupun negatif.

Jom, teman nak ajak semuanya. pakcik makcik, abang, kakak, adik semuanya. Jom-jom.

CIK CIRA said...

nama pown indonesia...mmg perangai diowg yang tak kenang budi..

Hariz said...

usah dilayan.. Makin layan.. Makin menjadi-jadi :)

http://profhariz.com

Ana Mardia said...

kojaqqqqqqqqqqqqq

intan said...

lantak p depa la..
kita jangan cakap apa2..
depa gitu sebab mentaliti rendah..
kita tak gitu kan..?
heee :D

diah said...

pehhh babik gile indon ni. dia ada yang dah jadi org kaya kot dtg sini. cam sial jekk

enyheartsdiamond said...

NGAUMMM! goodluck malaysiaaaa!

Siti Safiyyah said...

sabar sabar..tak baik ungkit balik..biar je ape diaorg buat ka kite, lambat laun tuhan akan balas balik k?

psstt..fokus kat jersi no. 10 tu tau kak yana! hehe

p/s: ade berita baik! tempoh hantar link entry tu dah dilanjutkan. so ape lagi kak yana??hehe :)

FarhanaFabulous said...

hye..jom exchange banner..

-[miracle]- said...

perghh ! kekuranghajaran terjadi disitu. terukk!! =='

hans said...

indon bila kalah macam2 fitnah dan penipuan diorang buat
tapi sebab pemikiran mereka macam sinetron2 yang mereka buat
so faham2 sendirilah
hehehehe

moga Malaysia menang lagi hari nih

P/S : Chak De! Malaysia....Amin!

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ said...

Tahniah malaysia ku syg:)

Hazzy Ishak said...

benda macam ni pun nak bikin panas...

Sophie Al-yahya said...

macam siot je diorg nih.

rakyat sengsara pun diorg still dtg keje Malaysia buat pe.

btw, done linking your blog =)

Nadhirah-chan said...

biar dia nak cakap apa pun . dia nak tunjukkan diri dia tak civilised . kita orang malaysia rilek jelah . takyah nak terikut-ikut dorang tuh . tak ade masa pun nak melayan =='