Sunday, July 10, 2011

KERANA KPOP... STOP BEING PREJUDICE!



To be frank, aku tak ramai kawan rapat. Boleh dikatakan yang rapat dengan aku, kawan rapat semasa. Erk, macam tu pun ada ke? Yela, kat sekolah rendah kawan rapat lain, kat sekolah menangah berubah lagi, tu tak kira lagi bila pindah sekolah. 

Kalau bercakap pasal kawan berlainan bangsa pulak, sumpah tak ramai even masa sekolah kat Penang penuh dengan Cina & India. Sekejap je pun dengan mereka, tak sempat rapat pun. Masuk sekolah kat Shah Alam, kurang dah. Majoriti Melayu. 

So semalam bila ada sorang kawan yang berbangsa India tetiba komen wall FB, aku macam terperanjat jugak. Ok, aku jarang pun cakap dengan dia masa sekolah dulu, sempat satu kelas je pun. So semalam kitaorang dari wall terus ke chatbox kat FB. 

Kalau cakap pasal KPOP,
otak aku automatic teringat kat Lee Min Ho.

Surprisingly kitaorang boleh berbual hanya disebabkan BERSIH KDrama & KMovies! Unexpected. Dia seorang kawan lelaki berbangsa India minat dengan KDrama & KMovies. Yela, aku ingat perempuan je yang minat semua Korean thingy ni. 

Sumpah tak percaya kan? 
Bukan Korean drama dengan Korean movies je, 
Malay movies pun dia layan.

Yela, di tengah² isu BERSIH, aku tak mahu la ada unsur² mencacatkan hubungan 1 Malaysia aku ni. Put away political issue, semua orang nak keamanan kan. Mungkin Allah hantarkan kawan aku ni supaya aku berfikir, tak semestinya berlainan bangsa, berlainan agama kita mesti buruk sangka, bukan semuanya sama, lain orang lain ragamnya. Wake up, Yana!!! 

Tengok chat tu betul² dia siap nak download cerita yang Farid Kamil berlakon, aku sangat teruja tahu??? Maklumlah, tak semua orang suka filem Melayu, orang Melayu pun ada hentam cerita Melayu kan? Mesti lah aku terkejut beruk filem 321 Cinta ada dalam list download dia. Aku sendiri pun ingat Farid Kamil yang buat cerita tu, tapi rupanya dia berlakon je kata kawan aku ni.

Heyp! Aku pun sebenarnya kadang² layan cerita Tamil. Ha, cerita Tamil yang paling banyak episod aku layan cerita Metti Oli. Siapa ada tengok??? Ha, kalau movie, Sivaji: The Boss! Aku pun guna Fair & Lovely sebab nak kasi putih, terpengaruh dengan Rajinikanth. 

Korang ado???

44 comments:

Scya Lollita said...

cik scya tak pernah ada non malay fren until mu incek ktak kmbung msuk poli , dia ada sorg bff indian . that guy add cik scyaa kat fb and he is the one and only my non malay fren -.-''



ps. x layan kpop haha

Aimi Amira said...

apalah yana tak tengok 321 Cinta lagi.
321 Cinta kan arahan Azhari Zain a.k.a En. Zack.
Hehe, kita dah tengok (:


Lee Dong Wook My Girl hensem OK

Dea said...

dh tgk dh citer farid kamil tu..not bad..:)

Far8 budak baik said...

aku tgk je cerita melayu ke hape ke....
asal heroin mesti cun..
hahahahaha =p

Liyana Aziz said...

@Scya Lollita
tula, x ramai sebenarnya... heheheheheheh...
jarang layan kpop, layan mpop je... kikikikiki

Liyana Aziz said...

@Aimi Amira
aiyak, x tengok lagi la aimi... hehehehehehehe...

huh! Lee Dong Wook saya punya jugak! =)

Aida Azryn said...

lee min hoo! <3.<3

Hans said...

oit
aku layan filem tamil
Metti Oli?
hahahha
lagu dia lawak
ekekeke
Sivaji The Boss tu memang best la
rajnikanth kan
ketuk kepala berbunyi, baling mentos, lambung syiling..trademark dia
hahahahaha

10 Golongan Yang Dilaknat Kerana Arak

Liyana Aziz said...

@Dea
yeke??? aiyak, x tengok lagi... heheheheheh

Liyana Aziz said...

@Far8 budak baik
heh! aku pun tengok gak, asal hero mesti kacak...! bhahahhaha

Liyana Aziz said...

@Aida Azryn
ehemmmm.... lee min ho i punya je... hehheheehhehe

Liyana Aziz said...

@Hans
hahahahahah... ada geng!!! ha'ah, lagu dia best! hahahahahahha

best kan tengok dia belakon? sumpah gelak guling2! hehehehehhe

bidadarihijau said...

dapat bf mcm tu pingsan 40 hari 40 mlm..hahaha..btw kwn yana mmg d best!!

Liyana Aziz said...

@bidadarihijau
kan??? hhehehehehehehe... pengsan x nak bangun, ala2 sleeping beauty... heheheheheh...

tau x pe, layan kot malay and kpop... hahahahha

Marya Hana said...

caya ah macha! suke tengok abe farid kamil kitewwww. kehkeh.. :))

SweetyMui2 said...

lee min ho! hahahaahha
i pun memang kdrama freak la :D

man yusoef said...

ada gak mmbr coursemate india lelaki tengok cerita melayu....ni lah namanya 1 Malaysia..hihi

munna said...

KAK MUNNA DULU MASA ANAK DARA MINAT GILER DGN KDRAMA... SIAP ADA JE DRAMA BARU MMG D/L...SKRG DAH KURANG SEJAK BERANAL PINAK ...TAPI LAYAN JUGA ...SKRG NI TGH TGK PLAYFULL KISS...

Liyana Aziz said...

@Marya Hana
ha, mungkin peminat farid kamil... hehehehehehhehehe...

Liyana Aziz said...

@SweetyMui2
OMK....! boleh geng... heheheheheh...

Liyana Aziz said...

@man yusoef
tula,,, share filem yang sama... =)

Liyana Aziz said...

@munna
yana jarang kak, nak download malas betul... so tengok apa yang kawan2 bagi guna HD... ehhehehehehe

dang intan duka said...

setiap orang pasti akan ada persamaan walaupun berlainan bangsa, agama..
jadi, secara tak lagsung itu akan memperkuatkan ikatan persahabatan..

peace

NUR said...

TAK TGK LAGI 321..

~ NANA ~ said...

ehem2 jgn tersangkut dgn mamat tu sudah la....kekekeke *gurau*

kak nana pon peminat kpop! haha

cik aiLebiu said...

ini baru 1 malaysia namanya..tepuk2 utk si kawan tu :D

sivaji the boss! layannnnn...

kdrama lagi layannnnnnnnnn! 1 asia mah kikikiki...

Liyana Aziz said...

@dang intan duka
betul tu umi did... setuju! peace yawww!

Liyana Aziz said...

@NUR
jangan risau, yana pun x tengok lagi... hehehehhehe

Liyana Aziz said...

@~ NANA ~
erk, kalau tersangkut macam mana pulak dengan Mr Muncet??? nak letak mana??? hehehehehehe

yana KPOP like2 je... heehehehhe

Liyana Aziz said...

@cik aiLebiu
hahahahahhaha... sivaji the boss! best ever!

aiyak, kdrama jarang pulak... grrrr.... 1 asia!!! hahahahahah

Elie Lily said...

gogo metty oli!:D
ada sesiapa tahu tak yg yana pnh jadi talent jadi budak india dalam PSA satu malaysia time kitorg part one dulu!teehee! :D

p/s: vanakem yana! :p

TYNTHA LANA said...

Salam liyana.. lana pun, sebenarnya takda masalah sikit pun dgn mana2 bangsa kat malaysia ni.. yang salu mencetuskan masalah, org2 "atasan" ni..ish..malas ckp pasal ni..kita yg biasa2 ni, ok je, no hal lah..tapi ada je yg nak buat hal..keadaan da cukup elok, tpi ada tgn yg cuba merosakkan..hurmm.

アヌム ちゃん said...

tapi awat jwb not really awal2 tu..takmo ngaku eh..heheh

Liyana Aziz said...

@Elie Lily
hahahahahah... punya la fikir nak letak tajuk apa semalam... hahahhaha...

elie, depa x tau... x leh nak letak sebab dolu2 kan free hair... kkikikikikikiki

Liyana Aziz said...

@TYNTHA LANA
betul!!! exactly... org atasan ni yang dah x tau nak fikir... grrrr....

Liyana Aziz said...

@アヌム ちゃん
bukan x nak ngaku, tetapi terpaksa... hahahahahah... layan kalau kdrama yang best la... lagi 1 sebab ada subjek yang buta kita kena tengok.. hahahhahahah

enyheartsdiamond said...

kadang2 berkawan dgn non malay/muslim lagi best ;)

Anonymous said...

hahaha
sis pon dh TERjebak layan lagu group super junior skrg ni..
adoiiiii

-sis alynne-

Qaseh dalia adelia said...

koreaaa besttt .. hebat ah india tu hihi sume dia layan

Cik Amy said...

hehe k-pop..kadang2 je layan..ikut mood :)

Liyana Aziz said...

@enyheartsdiamond
kan??? x kenal maka x tau... heheheheh

Liyana Aziz said...

@Anonymous
aiyak, ni mesti kes x sign in... hehehehehhe

tula, kalau dengar lama2, lagu korea ni best2 gak, walaupun x faham.. heheheh

Liyana Aziz said...

@Qaseh dalia adelia
tula kan... dia minat korean drama kot... hehehehehehe

Liyana Aziz said...

@Cik Amy
kan??? heheheheh... lagu catchy kot.. =)