Friday, July 29, 2011

ZINE #2 | NOKSS


Kalau korang loyal readers blog aku *kalau ada laaa*  mesti korang tau apa itu "NOKSS". Kalau tak tau boleh baca balik apa yang aku pernah post pasal NOKSS. Sejenis zine hasil karya kami, 9Belas. Normally kalau nak jumpa zine yang lain² boleh cari dekat Frinjan.

Proses menyiapkan zine 9Belas
Lipat, Gunting, Tampal, Lekat

Nak ikutkan tak lama pun proses menyiapkan zine ni. Memasing excited nak tunggu bila siap, so apa lagi, kelajuan ditingkatkan supaya kami, 9Belas dan semua yang tak sabar nak tunggu boleh baca dengan gembiranya. Sangat excited ok, bukan excited yang sikit² punya.

Muka depan & belakang NOKSS before print
Ehemm, dua daripada tiga karya aku!

9Belas masih kekalkan konsep yang sama, each members akan bagi tiga karya untuk di publish dalam zine. Tak kisah la kan nak mencarut ke, nak meluahkan isi hati ke *curhat*, nak cerita tentang kehidupan sendiri ke *cerdup*  even ada yang agak kelucahan tapi towards the end aku sure korang akan bantai gelak kalau baca.

Kalau nak rasa macam mana bestnya baca zine, boleh straight away pergi blog Aku Linglung since dia pun dah ada buku indie dia sendiri, Sperma Cinta ala² zine jugak. Tak pun boleh serbu blog Monologue, pun ada satu zine yang aku rasa aku mesti kena beli, TMAD. Two Months & A Day. Erk, tapi tak beli² lagi!

Antara muka bahagia 9Belas

So malam tadi secara officially, NOKSS #2 dah siap dan boleh beli bagi sesiapa yang berminat. Rasanya kali ni lagi pop bak kata salah seorang ahli 9Belas. Kalau nak tahu sejauh mana popnya kami, boleh order mulai hari ni, tak mahal pun. Berbaloi sangat ok?

Nampak tak sampai cenggitu sekali depa enjoy?
Sampai tekup muka & yang paling penting,
tak lepas dari tangan!

Ha, jangan tunggu lama² ok? Prosedur nak order masih sama lagi dengan prosedur lama, so kalau ada yang berminat nak beli ke nak tanya ke kenapa kitaorang buat buku indie ni, berapa modal nak buat, buang masa ke tak buat zine ni, segempak mana 9Belas, just tanya hokeyh!

Untuk customer haruslah yang berwarna! 

By hand: RM5
By post: RM6 (Semenanjung)
             : RM7 (Sabah/Sarawak)


For further details;
do visit 9Belas ok?

Aku punya ada  satu typo,
nampak tak gelojoh main tekan²?
Keypad lappy je pun.
Hukhukhuk

22 comments:

Far8 budak baik said...

waaaa..korang ni macam nak
jadi macam gempak staz tu kn..
penulis komik tu..
kouru zint..aku suka ahh..
nk gak.tapi aku duk sabah.
cam ner uh..4 ringgit eh??

adrinaqamarina said...

dulu suka sangat benda3 macam ni, tapi sekarang dah susah nak jumpa dah~ :)

Dea said...

woww..nice... zine tu ape ek??..:)

aTy _faRed~ said...

waaaaahhhh....!!! [mud kagum giler..!!] :)

Hanz Lee said...

nice

Aimi Amira said...

I.A. said...

monyet! kotak! belon!
AAHHH~!!!

XDDDD

ALI said...

<3 u muah

Liyana Aziz said...

@Far8 budak baik
kalau duduk saba rm7... hekhekhek... aku dah bagi link, ko serbu je kalau serius nak order ek... =)

Liyana Aziz said...

@adrinaqamarina
susah ek? ada je... kalau nak cakap ok... eheheheheh

Liyana Aziz said...

@Dea
dah bagi link untuk entry tentang apa itu zine... g serbu ek... eheheheheh

Liyana Aziz said...

@aTy _faRed~
ek? biasa2 je... =)

Liyana Aziz said...

@Hanz Lee
nice

Liyana Aziz said...

@Aimi Amira
&heart; kikikikikiki

Liyana Aziz said...

@I.A.
hang punya ark??? kikikikikikiki

hebat!

Liyana Aziz said...

@ALI
muaaahhhh laga2 pipi!

Raji and Yeen said...

eh terbaik arh korng..mmg usaha keras owh :D

TYNTHA LANA said...

Liyana..awak wat semua ni bergabung dgn kwn2 ya? berbakatnya korang T___T jeles2,hahahaha

~~ kopok lekor da habis ditelan..ditelan tau,bukn dikunyah,hahahaha

Liyana Aziz said...

@Raji and Yeen
agak ar... salah satu cara untuk x jadi halimunan... ehehehehhehe

Liyana Aziz said...

@TYNTHA LANA
yup2, kitaorang bergabung... heheehhehehe...

erk, telan!!! mashaAllah...

Elie Lily said...

suka karya SAYANG! hahah :D

~ NANA ~ said...

bravo la yana! hehe