Sunday, July 3, 2011

MUST WATCH MOVIE 2011: CHECKED!


MUST WATCH MOVIE 2011: TRANSFORMERS 3

Semua dah sedia maklum dengan keterujaan aku nak tengok TF3 seperti previous entry, semalam adalah sejarah sebab akhirnya dapat aku tengok movie 3D *kejakunan di situ*. Ok, first aku nak bagi 3 tip untuk mereka yang first time tengok 3D

* Sediakan minyak cap kapak/yuyi cap limau
* Sediakan plaster mulut
* Sediakan tali rapia

Ada sebab! For the first 4 to 5 minit, kepala aku dan Muncet sangat fenin lalat. Plaster mulut untuk aku yang agak terperanjat bila serpihan besi dan api memancooo betul² depan muka, kononnya! Tali rapia bila tangan aku gatal konon² dapat genggam segala yang tercampak dan memancoo depan muka! Done! Sangat jakun, so what???

TF3 sangat superb! Sangat rugi siapa yang tak tengok tak kiralah 3D ke yang biasa ke memang la sangat rugi bagi korang yang dah follow since first movie tu. Oh, make sure korang kalau nak tengok book dulu, tak pun pagi² dah tercongok depan kaunter. Cakap pasal kaunter, semalam sampai je JJ Bukit Raja, tu diaaaa! Panjang lagu ulaq kekayangan depan kaunter! Nasib baik book seminggu awal. 

Masa tengok TF3, korang boleh rasa macam² perasaan, ada kelakar, sedih, teruja and etc. Part kelakar boleh kata banyak jugak, ke aku sorang yang rasa kelakar, tapi rasa semua orang gelak jugak. Most of the battle scene, sangat hebat. Ada karakter baru, Shockwave, sangat evil ok! Grrrrr! Habis tunggang terbalik bangunan sebab dia. 

Josh & Shia on set Transformers 3 - josh-duhamel photo
I chose one on the left!

Oh, kalau kawan aku suka Sam Witwicky, aku pilih William Lennox! Sumpah tak tipu, baru perasan dia seorang yang sangat macho dan grrrrrr, speechless tengok dia. Paling obvious dia sangat macho part last dekat² nak habis. Untungnya Fergie kan? 


Josh on set Transformers 3 - josh-duhamel photo

Lepas ni aku tak tau la kalau ada sambungan lagi ke tak. Ayat akhir Optimus macam kata tak mungkin tinggalkan bumi tapi siapa tau kan ada sambungannya? Oh, Optimus hilang tangan sebelah, kesian!!! Ironhide pulak... Ironhide then rusts completely and disintegrates. (T___T)

Tak nak cerita banyak² korang pergi tengok sendiri dan nilai sendiri. 
*berapa banyak sendiri la*

RATE: 9/10

10 comments:

Aimi Amira said...

tak suka 3D.
kena double spec. haha.

Siti Safiyyah said...

nak tengok jugak! T_T

Hans said...

hahahaha
kalau 1st time memang rasa teruja tu lebih sikit
macam member den tadi terkejut api2 ke apa tu terbang dkt dia
ekekekekke

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

Liyana Aziz said...

@Aimi Amira
jangan risau, ada tiket yg biasa kalau nak tengok... tapi kita tau awak nak tengok Monte Carlo kan?? heheheheh... kita nak tengok jugak! Jom tengok sesama!!!

Liyana Aziz said...

@Siti Safiyyah
tengok la... p beli tiket ok??? heheheheh

Liyana Aziz said...

@Hans
tula... first time tengok 3D... kejakunan hokeyh! bahhahahaha

Myra Arshad (: said...

cerita ni macam panjang sangat. nak nak myra tengok time midnite. mak aii, rasa macam dah berpinar pinar mata ni. heee. but, all in one, i give 9 out of 10 too. heee :)

Liyana Aziz said...

@Myra Arshad (:
oh oooo... tengok midnight??? memang ada certain part buat kita lena tdo... bahahhahaha...

~ NANA ~ said...

kak nana serik da kot tgk 3D...pening sgt2, xtau knp

Liyana Aziz said...

@~ NANA ~
tula,,, yana x tau serik ke x ni... tapi sumpah fenin! hehehehheh