Sunday, August 14, 2011

PENYEBAB MAHU BERHENTI BLOGGING...


TO DO LIST

Banyak isn't it? Too much to complete and too little time. Every semester keep repeating the same word, janji tak nak delay and some sort, tapi still lakukannya sampailah ke final semester ni. Yana yana... Boleh tak, nak bebel kat diri sendiri? Grrrrr!

Paling menyesakkan dada saat ni bila first draft short film script yang kena submit last week still tak mula lagi. Haiyoooo! Delay dan delay lagi kerana ianya harus di submit in English! Lecturer muda yang hot baik itu siap dah batalkan kelas last week, tapi langsung tak grab peluang yang dia bagi. Phewww, setengah hari free! Tapi yang aku buat ialah pergi PKNS, wash+blow rambut, jalan² cuci mata baju raya and etc! 

Yang kena submit after raya boleh handle lagi. Erk, boleh tak boleh sangat la sebabnya siapa yang nak buat assignments waktu raya? Sesumpah bukan aku! So by hook or by crook before raya everything must be settle down at first place, baru boleh huhahuha raya bersama family kat JB. Full stop!

Aigooo! Essay on feminism, pretty much like mini thesis. Banyak benda yang nak kena letak dari main topic to sub topic! Suppose last two weeks dah kena submit tapi delay lagi. Haish! Mula rasa semak masa taip entry ni! 

Hal² macam ni lah yang buatkan aku rasa nak stop blogging. Oit! Bukan stop yang takkan menaip langsung sampai bila², tapi stop sekejap untuk settle kan semua assignments. Gila kau nak stop terus, macam mana anak cucu nak tahu nenda depa ni super rajin update blog tapi hakikatnya liat untuk buat assignments?! Asyik ulang taknak buat kerja last minutes, tapi buat jugak! 

Moral of the day, tak payah lah berangan tak nak buat kerja last minutes, sebabnya nanti, bila esok kena submit, malam tu jugak siapkan. Mulalah tak cukup tidur, mata panda, dalam kelas tersengguk-sengguk. Heyp! Walau tersengguk-sengguk nampak buruk, tapi aku tetap tak tidur dalam kelas hokeyh! Tidur dalam kelas adalah perkara paling dijauhi kecuali terpaksa apabila mata garfield muncul.

Kalau zaman sekolah selalu bertangguh time nak exam, esok exam malam tu jugak buat revision, ni zaman umur puluhan still tak ubah kan? Siapa cakap manusia berubah? Ada certain part yang akan remain sama! Akulah tu! ^^

Lepas ni boleh campak broadband jauh². 
Erk, mungkin! 
Tata semua. 


18 comments:

Aimi Amira said...

time pressure.



eh, apa tu lecturer hot ? haha, yana.

I.A. said...

aku rasa malas dah nak taip entry pasal assignment delay.

banyak sangat repetition pun bosan, kan? haha.

cik malumalu dan nadia aziz said...

hadoyai!assgnment assgnment assignment~~~~selamat mnyiapkan assgnment ye umi^^

Elie Lily said...

mungkinkah yana akan campak broadband?hahahha..
kita tunggu dan lihat! :D

Cik Areen said...

syg, saba ye.
mase dip, owg ase idop bahagia2 blh mkn2, lepak2 lala~ lagi kat kandang, ari minggu, malam2 boleh datink sampai ke kl lagik.

tp skg da dgree, ya rabbi!
tawu x dlm seminggu owg tido kurang dr 4 mlm? [sigh]

WZulhilmi said...

owh! wow. mmg byk. assignment b4 raya mmg sgt mncabar jiwa.

hana sudradjat said...

harap kamu dapat menyiapkan segala assignment itu! :D

Liyana Aziz said...

@Aimi Amira
hahahahaha.. lecturer hot, aimi je yang faham... eheheheheheh

Liyana Aziz said...

@I.A.
tak ahh... bagi aku repetition tu lah kehidupan... x caye? cuba recap kehidupan ko, mesti ada repitition

Liyana Aziz said...

@cik malumalu dan nadia aziz
aiyakkkk! banyak tau nadd!fenin umi!

Liyana Aziz said...

@Elie Lily
campak x campak sangat la... eheheheheheh

Liyana Aziz said...

@Cik Areen
erk, yana masih dip tapi x berapa nak aman la... ehehehehhehe

Liyana Aziz said...

@WZulhilmi
tau x pe... kalau x raya memang tade hal lah... uhukkk

Liyana Aziz said...

@hana sudradjat
insyaAllah.. thanks dear

Cik Aish said...

hehe takpela..setel kan yg utama dulu..aish tk dpt bygkan kalau zaman aish dulu, time kat U, ada fb ngn blog. mmg tak study dibuatnya.huh nasib bek masa tu lum ada lg. ahaks
(kantoi da tua)

Aida Azryn said...

huhu.. selamat siapkan assignment ye.. :)

~ NANA ~ said...

uiks ingtkn nk stop terus td...hehe

xpe, jadikn blogging ni as a hobby je...dahulukn yg mne penting dlu k :)

m!eyh said...

peh! gyle expert blog dy!! hahahah!1 terbaikkk lah kak, so nice. . btw, jgn fb je g buat keje !! haha