Thursday, August 18, 2011

INI UNTUK KAMU . . .


Sesekali akan ada nota buat kamu... 

Menaip dalam keadaan mata yang bergenang, sesekali berlinang kat pipi yang semakin chubby ni. Sebak, sedih, rindu dan segala macam lagi. Sumpah aku rindu mereka terutamanya dia. 14/8, her birthday. Hampir lupa dan hanya tadi baru wish kat FB, PM dia dan dia hanya reply sepatah. It's ok, at least dia reply. 

T_______________T

Better than nothing, I must said

Membesar hampir 20 tahun bersama tapi dalam sekelip mata kemesraan yang dibina within this twenty years musnah hampir 103%. Tak ada yang tinggal bila diri kamu sangat beku, sebeku Lautan Artik. Tertanya-tanya sama ada kamu fikirkan orang tak, macam mana orang fikirkan kamu.

Semakin dekat Syawal, semakin rindu untuk bersama dia. Ya Allah. Keadaan yang sama aku pasti tak akan terulang tapi dengan penuh rendah diri dan kerdil, aku mohon supaya Kau bukakan hati dia untuk terima aku seperti dulu.

Yes, ini ramadhan kedua tanpa mereka dan dia. Sebelum ni, dalam bulan ramadhan, ada jugak entry buat mereka. Too bad aku hanya mampu menaip kat sini dan tak berpeluang beritahu semuanya pada mereka betapa aku rindu kehadiran mereka terutamanya dalam bulan ramadhan dan syawal ni.

Kalau dulu, buka puasa bergilir-gilir, hari ni kat rumah kamu, minggu depan kat rumah orang, tapi tahun ni, tak ada tu semua. Orang rindu nak tengok kamu dari atas once kamu sampai rumah, lambai² tangan kat balkoni dan secepat yang boleh pergi bukak pintu just to greet you ASAP. You wish lah, Yana!

Happy nak beraya tapi tak se'happy' saat mereka semua ada. Bertambah lah space dalam potrait family sebab tiada mereka. Because of others, we turned up to be like a strangers, seems there is a huge gap between us. Kita sekarang ada dalam dunia yang berbeza. Kamu dengan hidup kamu, dan orang dengan hidup orang. Orang rindu kehidupan kita! 

INI DULU
*satu²nya yang aku tak akan delete*

To be true, I'll be waiting for them, especially you, in the morning of eid. Looking forward to celebrate for at least once before it turn up to be my very last eid, as if I'm not destined to live much longer. I'm truly missed you, Mira. T____T
Ya Allah, bukakanlah hati mereka untuk kembali bersama kami
Amin Ya Rabbal Alamin

30 comments:

iMBobo said...

bila dah jumpa nnt hilang lah rindu :)

bidadarihijau said...

penah rse mcm ni jugak~~:((...rse mcm nk patah blik masa tp sumenye dh terlambattt

Far8 budak baik said...

sedih nyeeeee..
tak dapat jumpe dy pun..
meh lahh jumpe akuu..
aku lehhh gantai dy nye lahh..
ekekeke..
ak nk wish gak hepi besday..
hepi belated dah..=)

syafiqakarim said...

entry sedih kan ;')

Emilia Emira said...

happy belated birthday yana!emy lame xde internet..huhu

Elie Lily said...

elie ada kan? :)

アヌムちゃん said...

aa takmo sedih2. ye.die reply pendek sbb sebok kot?

namaakulynn said...

pernah jadi mcm ni.sgt frust bila kwn hanya 'ok.tq' bila kita semangat ucap segala bagai.sedih30x.

Hans said...

jgn sedih2
:-)

emmayuzaima said...

sama. pernah rasa macam ni. sedehhh sgt, takpa pk positive dy sebuk kot ;)

Nurulee said...

kadang2 rasa sedih bila kita type pnjang2 n then dpt reply, "its ok" "tq" :"(

Liyana Aziz said...

@iMBobo
mungkin jumpa atau mungkin x dapat jumpa... =(

Liyana Aziz said...

@bidadarihijau
sangat dah terlambat... =(

Liyana Aziz said...

@Far8 budak baik
ko jauh la...

bukan birthday aku! birthday dia! grrrrr

Liyana Aziz said...

@syafiqakarim
teramat sedih! =(

Liyana Aziz said...

@Emilia Emira
bukan birthday yana...

Liyana Aziz said...

@Elie Lily
dapat kurangkan sikit kerinduan... =)

Liyana Aziz said...

@アヌムちゃん
mungkin tapi ianya sesuatu yang lebih dari sibuk... =(

Liyana Aziz said...

@namaakulynn
dia lebih dari segela2nya.. =(

Liyana Aziz said...

@Hans
thanks... =)

Liyana Aziz said...

@emmayuzaima
insyaAllah fikir yang elok2... =)

thanks

Liyana Aziz said...

@Nurulee
ucapan tu lebih bermakna kalau diiringi dengan kata2 lain dari dia selain tq... =(

aTy _faRed~ said...

manusia berubah... tapi sampai satu masa..biler betul 'dewasa'.. baru akan sedar yang ruginye mase dibuang tuk persengketaaan.... banyak2 kan berdoa...insyaallah..kalau ikhlas..DIA akan perkenankan..:)

faaTihah said...

sbr ok....muge2 ramadhan kali ni ada sinar tuk seluruh kuarge tok mami...
kak fa pon tingin nak g umah mak su a.k.a noresah lg..ehehehe

syufaa said...

sbr ye dear.
mmg cmni lah kitaran hidup kita.
hbgn yg terjalin xsume nya sempurna.
tp itulah pengalamn plg bhrge.
:)

Liyana Aziz said...

@aTy _faRed~
thanks kak, very well said... yana hargai sangat2... hopefully macam tu lah kan.. =)

Liyana Aziz said...

@faaTihah
insyaAllah... tula kak fa, yana rindu nak g umah dia, makan banyak2... T_T

thanks

Liyana Aziz said...

@syufaa
betul betul... thanks ek... =)

Pocket said...

memang gitu,
kalau dulu, ngan keadaan dulu,
kita berkawan macam nak idup bersama sampai penghabisan,
tp bila diri makin dewasa.. mula lah keadaan tak sama lagi.

tp tak pa. moga dia ingat lagi dirimu biarpun tak bersembang, borak seselalu dulu

Liyana Aziz said...

@Pocket
tula yang orang harapkan... thanks... =)