Wednesday, July 28, 2010

DI MANA AKU?

Sangat tak faham!

Makin lama makin sakit, makin lama makin benci, makin lama makin tak faham!!!!! Bukan dengan orang lain, tapi dengan diri sendiri? Pelik tak pelik? Ada ke orang macam aku? Apa ni??? Takkan tak boleh nak figure out something! Adusss, serabut tahap nak terjun dari flying fox, nak buat buggie jumping semua!

What's wrong with me? I never felt like this before, struggling to solve the problem that I myself could not recognize. Mungkinkah stress melanda? Apa yg nak di'stress'kan ek? Aku sendiri tak tau. Erk, aku? Di sini, aku tekankan, aku sedang bermonolog. Monolog dalaman.

Minggu ni, aku sangat lost. Apa yg aku buat kadang2 aku sendiri tak faham. Apa perasaan yg aku sedang alami ni? Aku sendiri tak faham. Sampai si chenta hati jadi mangsa, aku dah ulang yg aku tak faham kenapa dengan function aku masih berjalan2 dan berfikir sedangkan aku sedang mencari apa yg sedang berlaku, si dia masih bertanya KENAPA???

Cuba bagitau aku macam mana aku nak jawab sedangkan jawapannya aku sendiri tak tau? Kecelaruan apa ni? Identiti??? Perasaan?? Hati?? Mana satu?? So, maaflah, aku tak mungkin menjawab soalan kenapa tu.

Oh, kuningnya. Kakak yg sedang berdiri sebelah aku sekarang ni sedang berbaju kurung kuning. Hilang idea aku. Kak, baju anda sangat terang. Sila kurangkan keterangannya *double meaning* . Saat ni kan, aku terasa ingin sendiri.

Ye, sendiri! Semalam aku dalam rumah, aku paling awal tidur. Tenang gila bai, sumpah aku tak tipu. Housemates, roomate aku semua keluar. So aku takut keseorangan, bila aku takut, aku tidur. Tidur tu satu ketenangan bagi aku.

Aku dapat rasa, bila aku tidur, aku tak payah fikir apa2. Tapi tenang ke aku bila aku langgar keindahan ciptaan Maha Pencipta? Apa itu keindahan? Ustaz bahaskan hal itu kelmarin. Aku agak hilang, tapi aku cuba jugak nak faham.

Dalam tak sedar aku rasa aku semakin cintakan peganganku. Alhamdulillah, dengan adanya Dia, dengan adanya hikmah ciptaan Dia, aku masih di sini, masih mencari tetapi dengan ketenangan. Tak seperti hari sebelum, aku macam hilang fokus.

Aku tak mahu biarkan ia menang, aku tau aku harus bangun dan terus sabar, ini kan dugaan? Bermacam dugaan yg Dia beri, tapi aku tau, Dia tak mungkin memberikan dugaan yg tak mungkin umatNya tempuh.

Blogger Templates
Blogger Templates

9 comments:

mysara ramlan said...

yana... if ade pape... just story morry ok...

mysara ramlan said...

yana... if ade pape... just story morry ok...

Parkcheek Chun Li said...

wanna talk about it?

liyana aziz said...

@mysara ramlan

mai, okay... yana dah okay, thx sangat... insyaAllah semuanya akan okay..

liyana aziz said...

@Parkcheek Chun Li

it's better now.. hehehhe... tq for your concern.. =)

Siti said...

sis.. lain macam je entry kali ni? ade masalah ke? rilek k? jgn sampai terganggu emosi lak.. ^_^

senorita_alynne said...

dear yana. mesti ade sumthing yg buat yana stress. rindu kat mr chenta kot...hee~ xpe lah. bila stress cube byk'n ngaji. x pon solat sunat ke. kalo tgh berdoa tuh, rse nak nanges, nanges je. sure nnt yana rse tenang.

*sis selalu buat mcm tuh je. hanya Dia yg tahu ape yg tersurat & tersirat*

liyana aziz said...

@Siti

dah okay dah siti... jangan risau ek?? heheheh..

liyana aziz said...

@senorita_alynne

betul tu.. Dia yg tahu segalanya sis, Allah Maha Adil.. dah puas nanges.. hehehhehe