Wednesday, October 27, 2010

DARI PUNCAK KE BUKIT T_TE_

~Finally! Aku di rumah! Habis satu paper! MasyaAllah, susah dan aku hanya berserah. 
Ni la jadinya kalau tak baca apa yang patut before exam~

Ha, tajuk aku agak extreme kan? Semalam, aku panjat bukit. Nama bukit tu pandai2 la korang figure out. Kenapa dia diberi nama macam tu? Entahlah, aku dah disogokkan dengan namanya begitu since semester satu oleh abang2 & kakak2 faci masa orientasi. 

Ha, sebab inilah dia dipanggil BUKIT T_T_K *sigh*

Ni baru first time aku panjat bukit. Bukit ni dekat dengan kolej so semalam, aku dan beberapa orang kawan seperti Manda, Diah, Ag, Hijau, Maria, Shah dan Aimi naik untuk melepaskan tekanan. Kitaorg gerak pukul 5 lebih.

Hambek! Gila hectic la bagi badan yang sedap macam aku ni. Gila, jantung aku berdetak kencang tau! Selamat la tak pengsan! Kalau tak... Dah la tak bawak air ke benda. 


Ekspedisi bermula!


Semakin mengah!


Candid! Nampak sangat muka penat!


Sweet kan kami? Credit ; Shah


Weeee! Nampak kolej!


Kasi blow up!!


Credit ; Shah




Chomot!


Hijau & Ag


Percubaan 1 ; angkat Hijau


Percubaan 2 ; berjaya! Hoyeh!


Suka!!! Chenta terlarang!




Suka yang ni =p


Setelah berkali2 snap, finally, semua ada. Credit ; Aimi


Balik! Maghrib!

Puas kan??? Lepas tu mula la merungut badan sakit2! Huwaaaa! Bertambah tegang bila Ag bagitau di bukit tersebut juga berlaku aksi tembak-menembak yang mengakibatkan kematian beberapa bulan lepas. Kami semua baru tahu okay? Berserah jela kan? *malam tadi tidur agak resah, basah ketiak!* Alhamdulillah tak jadi apa2. 

LA ; first & last aku naik BUKIT T*TE* tu!


24 comments:

Cik Norfa said...

macam ku kenal tempat ni. sekali pandang macam kat Puncak Perdana. sekali pandang jela..hihi sebab dulu macam aku pernah pergi sini.

little cart00n said...

best moment!! :)

liyana aziz said...

@Cik Norfa
yela.. kat puncak perdana.. muahahah.. baru first time naik.. =)

Tina Farhana said...

cambest je pas exam naik bukit. huhu
teringin nk buat xtvt2 lasak camtu jgk. hehe

liyana aziz said...

@little cart00n
kan?? tapi dah x nak naik dah!

liyana aziz said...

@Tina Farhana
bukan lepas exam, sebelum exam! muahahahah.. =)

Hanz Lee said...

untungnyaaa

Aimi Amira said...

lepas ni nak naik, kena beli sport shoes dulu.

liyana aziz said...

@Hanz Lee
diaorg dah ajak awak kan, awk yang x nak join.. maklumlah, pegi karok lagi best kan?

liyana aziz said...

@Aimi Amira
x mo naik dah, takut! muahahahahah

edaolala said...

wow ! gilaaa rajin u panjat bukit hahah :D kalau i malass. stamina takda ;p

liyana aziz said...

@edaolala
ni pun x de stamina! nak ikutkan malas nak naik, tapi pk keseronokan,,, laju! =)

Heidi Shafiq said...

wow.. best la korang.. :)

liyana aziz said...

@Heidi Shafiq
best sangat.. nak2 first time naik bukit dengan kawan2 lagi. =)

einaz shah rizal thomas said...

haiy cantik nyer tuan punyer belog ni ;)

bidadarihijau said...

waaa..asyik2 tengok pic org pegi sini...nak jugak pegiiiii

Azizi Dain said...

best...AG dh curi gmbr2 tu cam blog ili jugak.haha

liyana aziz said...

@einaz shah rizal thomas
alamak, malu nya aiii! =)

liyana aziz said...

@bidadarihijau
nak jugak?? jom la, datang shah alam, t yana bawak bh.. kikiki

liyana aziz said...

@Azizi Dain
ha'ah, tau, siap curik letak dalam fb kan?? muahahahaha

tini colette said...

mcm best aja?
oh and cool name utk bukit tu. haha
^_^

liyana aziz said...

@tini colette
muahahahahahha.. cool kan?? t tini ajak la amar! =)

tini colette said...

ajak amar? belum lagi pakai kasut nnt dia dah penat. dia tu lembik. hoho. :p

liyana aziz said...

@tini colette
ha??? ammar lembik??? muahahahha.. macam x cye je.. kikiki.. muka kental