Tuesday, October 19, 2010

HANTU CHEESE

~Mungkin nanti aku akan menjadi pengusaha cheese yang berjaya~

Ha, gitu statement aku dalam mimpi pagi tadi, gila tak gila? This is because of damn craving for cheesy thing! Semua orang tau aku ni addicted kat cheese kan?? *bajet artis popular gituu* Opss, bagi yang tak tau, aku ni sangatlah gemarkan cheese, sampai badan jadi lagu sekarang ni.

Memanglah nak diet kan, diet dengan cheese, style tak?? Rasanya nak cari cheese paling low calories memang tak lah kan?? So aku sedapkan hati sendiri, cheese sangat menyihatkan *sila jangan jadikan inspirasi*.

Apakah makan cheese gigi jadi putih??

Saat2 diet macam ni, sangatlah kuat temptation. Nak makan itu lah, ini lah. Okay enough! Aku nak tunjukkan sesuatu yang sangat la aku tak boleh tolak, kalau boleh bak mai kat aku sorang2, boleh bagi perabih. 

The Biggest Temptation of All! 

Ha, cheesy wedges! Benda ni, kalau aku beli kan, bukan 1 tapi 2, siap mintak extra cheese. Rasanya memang x diet la kan?? So buat masa sekarang aku tak boleh dekati KFC, sila, sila dan sila jauhkan KFC dari aku! 

 
Marble Cheese

Dek kerana aku dulu pekerja Secret Recipe, memang kalau boleh nak guna staff purchase tiap2 hari sebab nak beli kek ni, sangatlah menyelerakan. 


Bukan sekadar popcorn!

Ha, yang ni memang susah sikit, aku tak tau sama ada kat Malaysia ada ke tak. First time aku rasa popcorn ni masa pegi US. Sedap, macam2 flavor ada. Dan sudah semestinya ada cheese! Aku makan jilat2 jari. 

Cheesy oh cheesy!

Kan dah cakap, banyak flavor.

Ni outlet kat US, pakai baju purple tu, makcik aku, tengah tunggu giliran gamaknya.

Aku tau, cheesy mesy ni tak ada khasiat, aku cuba elakkan. Alangkah baiknya kalau aku jadi macam Merah, seorang bakal ibu yang tau tentang nutrisi anak2, seorang pakar pemakanan yang berjaya. Merah, jangan marah haaaa.

Sekian, rancangan cheesy mesy tengah hari.

p/s: Ada sesiapa mahu belanja saya beli kilang cheese?? 
Semua gambar adalah dari Enjin Pencarian Google



29 comments:

little cart00n said...

xsuke cheese!!

p/s: xpnh tau ada popcon cheese b4 ni!haha

liyana aziz said...

@little cart00n

bluwekssss! tau dah, merah mesti x suka cheese dan kek.. kahkahkahkahkahk.. cbe la tekan merah tu sape.. hahahah..

ada caramel gak, lagi sedap kot dari cheese.. boleh cbe kalau x suka cheese.. hahahah

Marya Hana . said...

kak yaya hantu cheese. tapi x gemok2.. cane nih. adeh. nampak menyelerekan je.. !! yum yum !

tia said...

grr~
laparr! laparrr!

liyana aziz said...

@Marya Hana .

wah, best la macam tu! yana x leh, nanti makin mengembang la kak. hahahah..

liyana aziz said...

@Marya Hana .

wah, best la macam tu! yana x leh, nanti makin mengembang la kak. hahahah..

liyana aziz said...

@tia

lapar kan?? nak2 tengok cheesy wedges.. =)

hamzah ian said...

cheese best ow..

btw ape kate wat komen ni popout window.. senang skit nak komen.. hehe

liyana aziz said...

@hamzah ian

kan kan kan??
orytee, tq 4 ur concern.. =)

... Saya ... said...

makin membesar kalau setiap hari makan cheese,haha

sueRAFE said...

cheese cheese mmg sedap .
lapor perot eden weh

liyana aziz said...

@... Saya ...

tula pasal.. cbe sedaya upaya mengelakkan diri dari cheese... hahahaha

liyana aziz said...

@sueRAFE

kan kan kan?? tapi dan tapi.. =(

Aimi said...

sekarang dah ada pizza dengan 6 keju. gila best, semalam baru rasa (:

liyana aziz said...

@Aimi

serius ar?? nak kena rasa ni! tq aimi! =)

si dia said...

macam sgt sedap jew~

SyafiQ Bleszynski said...

giler la suka makan cheeseeeee??
huhu..paling xsuke cheesy wedges!!!
tapi kita suka makan kentang..huhu,

liyana aziz said...

@si dia

which one??

liyana aziz said...

@SyafiQ Bleszynski

npe x suka cheesy wedges?? cbee ar, sedap tau.. =)

Fatima said...

mmmmh, it looks all so delicious!!

xx

liyana aziz said...

@Fatima

is it?? you should try then.. =)

kata kila said...

uiyoooooooooooooooo i love cheese too!

liyana aziz said...

@kata kila

ada geng lahh! muahhahahaha

bidadarihijau said...

mmg sodappppp!!!diet2??tolak tepi luu..haha

eiela said...

tak suka cheese tapi suka makan roti bun cheese. Hehe

liyana aziz said...

@bidadarihijau
huwaaa, x boleh, kena gak, nak g banyak kenduri ni.. wakakakakak

liyana aziz said...

@eiela
uit, macam mana tu?? cbe la, mesti nak lagi.. =)

tini colette said...

i baru post about my fav cheesy food. you should go to france, one of the most cheesy places on planet earth. :)

liyana aziz said...

@tini colette
insyaAllah one fine day.. then u should bring me! muahahahahha.. can be my tourist guide is it? love cheese damn much!