Tuesday, October 5, 2010

DILEMA ANTARA DUA

Selamat petang.
Ouh, hari yang sungguh indah! *sila faham, subtext tu*
Sibuk buat assignment, tapi curik2 nak update. Rasanya dah lama tak update *erk, macam tipu kan?*
Last week, berjalan2 dan tiba2 ternampak printer all in one *macam ketinggalan je...* Mahu beli tapi macam sayang duit. So balik rumah, mulakan satu operasi khas!

"Ma, Ana ingat nak beli printer, habis la duit Ana, asyik print draft skrip sampai surut duit. 
Ana nak beli boleh tak?"
Mama balas, " Suka hati kamu la, duit kamu."
Aku, "Erk, duit Ana ke? Ayah??"
Ayah menyambung, "Yelaaa, next week *this 9th sept la* pergi beli".
Aku, *monolog* "Kalau la next week, almost nak habis semester?? ^-^
-the end-
Patut ke beli sekarang atau beli masa naik semester depan? Kalau beli sekarang, kemungkinan duit aku dapat diselamatkan tapi kalau tunggu semester depan, kemungkinan duit PT aku kurang! Huaaaaaaaaaaaaaaaa!
Well, aku tengah pening nak beli Canon atau HP. Apa kata korang? Yang mana best? Yang mana tahan lasak? Yang mana berkualitii?
CANON ATAU HP???



2 comments:

ubi said...

hehe.. en ubi pakai hp...bwu beli sem ni..rm 260.. laju + sip ink.
*canon pown oke

liyana aziz said...

@ubi

aiyak! rm260? nak below rm200 je.. heeeeeeeee.. yeke sip ink?? best ni.. =)