Friday, May 27, 2011

CERITA TENTANG KEMBAR


# Short entry

Orang cakap kalau dapat makan makanan yang melekat dua tiga, nanti dapat anak kembar? Apa² pun don't get wrong people, jodoh ajal dan maut serta rezeki itu datangnya dari Allah SWT, kalau nak anak kembar bagai, boleh usaha dan berdoa, insyaAllah.

Aren't they so cute? 

Asal berbicara pasal kembar ni? Entahlah, to be frank aku suka tengok baby kembar. Macam mana lah agaknya perasaan mereka yang dapat baby kembar kan? The latest, aku suka baca tweet or update dari Sazzy Falak

Ada sorang blogger, salah seorang abah kembar tiga, AMRAFAHAN. Kalau rasa suka baca tentang kembar, boleh serbu blognya ok. Kat blog AMRAFAHAN jugak ada blog list mama² yang punya anak kembar. 

# Takziah buat keluarga Kak Alina,
baby kedua daripada kembar tiga kakaknya, Eideena telah dijemput Ilahi.

22 comments:

mardhiah ismail (: said...

penat sngt jage anak kembar. i pernah babysitter dorg haha

shafiq said...

bestnye Kalau Dapat Anak Kembar..

fadh leyanie said...

mesti best kalau dapat ank kembar..syok2..takziah juga untuk keluarga kak alina.

アヌム ちゃん said...

pernah gk dengar macam tu..mkn bende melekat dpt anak kembar..haha..

Ora_Adzlin said...

wuhuuu saye pon suka kembar !!!

mrs chenta said...

nape lambar cakap..kalau x..dah makan semua menda yang kembar2 nih.ahahahha

senorita_alynne said...

yana nak taw x?

hubby sis ade kembar! kembar perempuan..
tp die kembar x seiras..

mse awal2 preggy, ramai yg teruja kot2 sis dpt kembar...

tp mcm yana ckp, sume itu rezeki dr Allah :)

Emilia Emira said...

yeahh daa boleh komen..adek emy pn kembar jg..;))

Aida Azryn said...

haaa.. aida pernah pasal tu.. XD
tapi best an lau dapat anak kembar. hihi.. skali kluar dua.. haaa.. meriah kot. hihi. ;D

Fika Rozaidi said...

suka sgt kembar! nak jejak blog amrafahan tu la =)

MFI said...

makin tak sabor nak kahwin rasanya

Liyana Aziz said...

@mardhiah ismail (:
yeke??? bestnya!! yana jarang jumpa baby kembar.. hukhukhuk.. famili x de baby kembar.. =)

Liyana Aziz said...

@shafiq
kan?? dua sekaligus.. hekhekhek

Liyana Aziz said...

@fadh leyanie
tau x pe.. tapi tula, rezeki kan.. =)

Liyana Aziz said...

@アヌム ちゃん
kan??? betul ke?? muahahhahaha.. tapi itu rezeki kan.. =)

Liyana Aziz said...

@Ora_Adzlin
apa lagi?? make a beautiful twin baby la kak lyn.. hehehehehhe... =)

Liyana Aziz said...

@mrs chenta
huish! ada masa lagi ni kak.. hehehehheeheh.. =)

Liyana Aziz said...

@senorita_alynne
la, yeke??? fraternal twin kan?
yana pun ingat akak pregnant twin baby.. heheheheheheh

betul2, rezeki Allah.. =)

Liyana Aziz said...

@Emilia Emira
is it???
sukanyaa!!!kirim salam mereka ok..

Liyana Aziz said...

@Aida Azryn
tula kan.. hehheehhehe.. sekali kuar 2 3.. ha, meriah gitu... hekhekhek

Liyana Aziz said...

@Fika Rozaidi
betul! setuju! hekhekhek
baca la, siap ada tips lagi macam mana nak dapat kembar.. =)

Liyana Aziz said...

@MFI
wah.. gitu.. cepat2 kawen ok.. =p