Monday, May 23, 2011

BUKAN SEBARANG TOM & JERRY


# Aku masih yang sama

Kalau korang kenal aku, rapat dengan aku atau readers yang setia, mesti korang tau betapa aku geli dengan bulu & badan kucing,  takut digigit dan dikejar kucing. Kat sini aku nak tekankan, equation kat bawah ni unequal ok.

GELI + TAKUT ≠ TAK SUKA

Aku tak minta pun untuk geli & takut dengan kucing. Sumpah kadang² rasa nak menangis sebab aku nak sangat pegang, nak buat main kucing tu macam main dengan baby tapi apa daya aku kan. Mungkin  sudah di setting dalam otak dan aku rasa aku kena program balik otak aku tentang hal² kucing ni.

So past few weeks, aku pergi rumah auntie aku. Ada la dua ekor baby cats ni, which is aku dah pernah jumpa dah pun masa auntie aku bawak datang rumah, masa tu depa baru lagi, mata pun nak tak nak bukak, jalan pun ke laut lagi.

Ha, ni pun dah kira besar sikit, masa first time aku jumpa, agaknya masih dalam hari.
Please be introduced, Tom & Jerry! *both actually betina*

Sumpah masa first time aku tengok Tom & Jerry ni, aku rasa macam jatuh cinta ok! Rasa macam nak pegang, nak angkat. Perasaannya mungkin sama macam ibu yang baru lahirkan anak. Clear enough kan macam mana perasaan aku masa tu?

Sebelum ni susah nak rasa macam ni bila tengok kucing² lain, boleh baca previous entry macam mana takutnya aku dengan kucing sampai tak lena tidur kan? Tapi kali ni perasaan aku bila tengok Tom & Jerry rasa lain sangat.

Second time aku jumpa Tom & Jerry, aku macam semangat nak pegang. Oh, it's really take a long time for me to touch them. First aku reject Jerry, sebab dia macam menggila sikit. Plus dia macam kurus sikit, so aku tak nak amek risiko bila dia tercampak nanti.

Green for Tom and the red one, Jerry
Oh, dah besar mereka kan?

Aktif & Pasif

But spot the different between both of them, Jerry kurus sikit so that, memang aku tak kan pegang la, lagipun dia agak aktif whereas Tom agak pasif, manja dan senang diulit. Buat pertama kalinya, aku pegang kucing. It's Tom! Bukan setakat cuit² yang biasa tu tapi aku pegang dengan tapak tangan, pegang badan dia, baringkan dia atas peha, bagi susu. Percaya tak???

You's the first baby cats or should I say CAT I ever hold in my arms
T O M

I'm in Love

Awalnya, auntie aku ada tanya, masa baby cats ni kecik lagi, nak bela ke tak. Mama dengan akak memang tak kisah, mula² aku kisah jugak lah tapi once dah jatuh cinta, apa ada hal? Masalahnya ayah pulak. Ayah rupanya geli kucing! Maknanya keturunan ke apa? LOL

Bila fikirkan auntie nak lepaskan baby cats ni bila dah besar sikit, aku jadi sedih. Yela, dah la comel, nanti jadi comot macam mana? Huwargghhhhhh! Sedihya! Hopefully auntie aku tak buat macam tu. Yela, tak kan tak ada rasa sayang? Dah bela dari baby kan?

Lot of love!

# Mahu programkan balik mind setting aku

19 comments:

mardhiah ismail (: said...

hehehe cutenye ! :)
tapi i pon takut kucing haha

Cik Yatt said...

OMG shomell gile

wahida idris said...

cute gilerrrrr~~~~

Imran nyambek said...

susu enlene ke lu bagi tu?

Emilia Emira said...

wauu kucing tuh comey gile...dulu pun ade kucing ala-ala kucing parsi mmg cntik cmnie laa lebih krg rupanya..tpi daa mati..;(

ALI said...

damn cute gilaaaaaaaaa~ ^^

アヌム ちゃん said...

comelnyeeee...geram tengok..

darkbatman said...

arghhhhhhhhh comel.. time duduk 2 ..adehh.. comel gilakkk..

Marya Hana . said...

dlu akak takot kucing..
lepas tu tak takot..
sekarang ni tak takot kucing, but tak suka pegang kucing.. camne tu..? hehe..

Liyana Aziz said...

@mardhiah ismail (:
cute kan?? sama la, yeay! ada gang! hehehehehe

Liyana Aziz said...

@Cik Yatt
comel kan??? heheheeh

Liyana Aziz said...

@wahida idris
kan kan?? =)

Liyana Aziz said...

@Imran nyambek
ada sikit, kasi kuat tulang temulang kucing ni.. hahahahaha

Liyana Aziz said...

@Emilia Emira
kesiannnya! sayang sangat!

Liyana Aziz said...

@ALI
kan?? cute gilo! sangat jatuh cinta

Liyana Aziz said...

@アヌム ちゃん
geram kan?? masa tengah main pun boleh ketap2 gigi sebab geram

Liyana Aziz said...

@darkbatman
pandai kan? heheheh.. kegemaran dia tu tengok tv.. =)

Liyana Aziz said...

@Marya Hana .
loh! kenapa kak? sebab geli ek? yana bru berjinak2 ni.. heheheeheh

cik azeya said...

walau sebesar mane pon kucing tu. saye tetap takot dengan die. huhuhuh