Friday, May 21, 2010

ADAKAH MASAK MAGGI SUDAH DIKIRA HEBAT?

salam semua.
dah berapa hari yana tak update blog kesayangan ni,
yana tak ada masa, busy with something lately ni.

ok lah, bukan nak cerita tu sebenarnya, tapi nak cerita satu hal tentang yana.
cerita ni bukanlah nak membuka pekung di dada, tapi...
(haish, malu teman nak ceghita).

hal ni terjadi apabila mama tak masak, yela, kalau masak sapa je nak makan,
bukannya ramai kaum kerabat, so yana masaklah maggi. tengoklah gambar2 kat bawah ni.
(rajin kan yana masak maggi?)
jom tengok cara2 yana masak maggi.


satu :


dua :

-masukkan maggi, yana tak suka maggi yg dihancurkan-

tiga :


empat :


lima :

-masa ni kecut perut, takut membuak-

enam :

-finally, siap gak!!-

pergh, siap jugak maggi yana kan? anda perasan tak, maggi ni macam
tak best je kan? huwaaaaaaaaaa.
kesian yana, masak maggi pun kurang, apatah lagi makanan lain.
that's why i said, membuka pekung di dada, tapi ia bertujuan untuk sesuatu.

mesti dalam hati anda berdetik, masak maggi pun nak cerita,
tapi yana dengan rasa rendah diri, nak minta resipi sebenarnya!
hahahahahah!
yana nak belajar masak, nak resipi yg sedap2,
sampai bila pulak yana nak biarkan hal macam ni,
masak maggi pun kena kritik,
dikritik oleh yg tersayang pulak tu.
(emosi sangat masa ni)

cik yus siap tengok gambar2 yg di atas tu,
boleh dia cakap, tengok gambar pun dah tau maggi awak masak tu cair beno!
pergh, terasa seperti tamparan yg hebat baru saja dilekapkan di pipi.
hahahahah.

oleh itu, dengan resipi istimewa anda semua mungkin dapat membantu yana,
sila tinggalkan resipi anda di dalam komen box yana.
huhuhuhuhuhuhuhu.

p/s : saya mahu belajar masak dengan chef wan!


11 comments:

sarah shafie said...

sbb terlebih kuah kot..huhu

little cart00n said...

jom belajar masak dgn elie..tp i garang..ada berani?:P

liyana aziz said...

sarah, agaknya lah, terlebih air. huhuhuhu.. memang susah nak mengagak2 ni..

liyana aziz said...

elie, oryte, no hal.. hohohoho.. (dalam nada cakap besar)

syuQ said...

tkyah yana..
xpelu smpai nk berguru dgn chef wan..
rjin tlg mak kt dapur je ckup hehe.
sebulan wat gitu..sure yana master dlm masak2 ni

liyana aziz said...

syuq, hahahaha.. saja je tu, bg gempak. t yana dah master bab masak ni yana jamu anda ye?? heeeee

diah said...

hahahahhh klaka la yana..
kuah nyer mcm nak buat sup..
bukan main banyak lagi air ditaruknya ;p

liyana aziz said...

diah, a'ah kan, mcm nak buat sup tapi serius, everytime bt maggi x penah nak pekat kuahnya

diah said...

meh la diah aja masak megi.haha
megi sy MASTER, yg len tetttt ;)

liyana aziz said...

diah, oryte, t saya blaja masak maggi dari awak.. hahahhaa.. make sure saya jdi master pasni.. saranghae

jahizah said...

sini sini belajar masak dgn saya. saya sukaaaaa masak. tapi x suka makan. kenapa saya cakap merapu? xpelah. sini belajar masak cepat!