Tuesday, May 18, 2010

KEGELAPAN YANG MENYESAKKAN

salam semua.

hari ni yana nak bercerita apa yg terjadi malam semalam.
dan secara tak langsung kejadian tu membuatkan yana terfikir sesuatu.
jom, yana nak bercerita sikit.

semalam dalam pukul 8 malam, yana yg tengah syok layan diari af,
1st time ni betul2 concentrate kat diari maklumlah, ni minggu final,
yana dengan joyahnya nak tau depa dapat lagu apa.

tiba2 kan, skrin tv yana sedikit terganggu,
ala2 macam dalam cerita seram,
masa watak2 utama nak muncul gitu.
yana diam je lagi, biasalah, famili ada sama,
so tak lah yana takut.
(yana ni penakut ok?)

last2 yana dah mula takut bila pandangan mata tiba2 jadi kelam dan gelap!
black out! ah sudah! kenapa tiba2 jadi macam ni?
memang gelap sampai tak nampak apa.
ingat kan rumah yana je,
rupa2 nya rumah lain pun macam tu.

-berlilin malam tadi, ala2 candle light dinner you!-

suasana jadi gelap!
dalam gelap yana masih boleh online lagi tau.
yela, apa je yg boleh yana buat bila keadaan jadi gelap,sudah tentu tidur bukan perkara utama.
cuaca pulak lately ni agak panas, yana pun dah berpeluh2.

-sempat nak bermuka buku sebab nak udate status-

seperti apa yg yana nak cakap di atas, yana terfikir sesuatu tu, ingat tak?
kalaulah masa earth hour tu elektrik serata dunia dipadamkan secara automatik,
mesti berjaya kan? tapi gila ke kalau kat hospital gelap gelita,
mana nak rawat pesakit lagi, tak boleh bayangkan apa yg jadi kalau hal tu berlaku.

tapi yana kira dengan kejadian black out yg beraku di kawasan rumah yana,
tenaga haba dapat dikurangkan secara tidak langsung,
itulah yg yana nak cakap,
setiap yg berlaku ada hikmah yg tersembunyi.

p/s : memang fav quotes yana
everything happen for reason

6 comments:

nabilah_2908 said...

hrumm...suka dgn quot tu..nice...boleh pinjam tk..? ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
LAUK MASIN = NAK KAHWIN

liyana aziz said...

nabilah : tu bukan quotes yana sorang, sebabnya memang dah ada kan, sesuatu yg berlaku tu mesti de hikmahnya. leh jadikan pegangan tau.. hohohoho..

A-Y-I-E said...

kalau kegelapan didunia saya pun takut jugak.Uik laki-laki pun takut ke.Miahahha..Btw, kalau kegelapan dikubur pulak macam mana..Ahhhh

Jom ke blog saya BLOG A-Y-I-E

senorita_alynne said...

Yup ALyn Pon Suke Quote Tuh!

p.s: Nsb BAik Yana Dgn Parents..Kalo Sorg2...?? HEheheh

liyana aziz said...

ayie, kegelapan kubur tu sesuatu yg pasti, tu yg x takut tu.. what ever it is kena berdepan

liyana aziz said...

kak alyn, best an quote tu, tu yg kuatkan semangat yana tau.. heeee...
selamat ngan famili.. kalau x dah nanges.. huhuhu