Monday, May 31, 2010

ANTARA DUA, KOREA ATAU TAIWAN?

Salam.

Sekarang keadaan di luar rumah Yana sangat gelap (walau petang). Hujan turun mencurah2 bagai tiada henti (haish, bermadah lak ye).Sejuk tuuuuuuu!!! Entry kali ni bukan nak cerita pasal hujan atau pasal gelap, Yana nak cerita tentang kesukaran Yana dalam membuat keputusan.

Keputusan apa? Bukan keputusan hidup atau mati, tapi keputusan antara dua jejaka terhebat dalam hidup Yana. Siapa??? Kalau nak tau, jom kita reveal siapakah dua jejaka yg mencurik hati Yana.


Actually both jejaka telah berlakon dalam dua fav drama Yana, Meteor Garden and Boys Over Flower. Meteor Garden kalau tak silap, Yana tengok masa form 1 atau form 2 (entahlah, tak ingat). Masa tu mmg gila dengan cerita tu la, siap gaduh dengan abang Yana lagi, berebut remote, siap sorok2 remote.

Boys Over Flower pulak Yana tengok masa sem 2. Yana copy dari kawan Yana, Ekin. Wah, best jugak ni, tengok siap nangis2 lagi. Yana tak ingat pulak, masa Meteor Graden ada ke tak nangis2 macam masa tengok Boys Over Flower.

Mereka dah curi hati Yana!!! Macam mana ni! Bak! Pulang balik hati yana!!! Eh, bentar, siapa mereka??? Mereka adalah Jerry Yan dan Lee Min Ho. Hoohohhohoho hoyehhhh! Jom2 tengok gambar mereka kat bawah ni (sila jangan menguap <---- trademark baru).


-wah, kacaknya!-

-they really look alike, aren't they?

-they make me scream out loud-

-mereka sangat bergaya-

-ha, muka tegang mereka-

Yana suka mereka sebab style mereka (maybe hanya dalam cerita Meteor Garden & Boys Over Flower). Yana rasa macam nak tengok cerita tu ulang2 (teruk kan). Oh, lupa, semenjak tengok cerita Boys Over Flower, terasa rugi tak tengok cerita Korea yg lain2 (walau cerita mereka agak klise). Layan habis kalau tengok. Yana memang suka kalau bak cuci2 mata. Opss, bukan usha jejaka tampan tau, tapi cuci2 mata sebab banyak mengeluarkan air mata. Bak kata pensyarah kesayangan Yana, Ayah AGI, menangis tu mencuci mata

Till then (hujan lebat, kilat petir memancar). Wasalam.

p/s : kredit to Cik Google kerana gambar2 mereka.

Blogger Templates
Blogger Templates

10 comments:

zxara said...

korean jugak besh :) hehe

little cart00n said...

kita kongsi 2-2 leh x?haha

liyana aziz said...

zxara, betul tu, baru nak melahirkan rasa cinta ni... hahahahha

liyana aziz said...

elie, tamau share2. nanti kesian dia terbelah dua... heeeeeeeeeee... ;)

~Ann~ said...

min ho min ho min hoo!

euwwww, gatai ko yana.. cess!

liyana aziz said...

hahahahahah kak ann, nak share jugek ek??? ala, ramainya nak share bf dgn yana.. hahahah

diah said...

you can take that meteor garden guy..but a BIG NO to LEE MIN HO.

liyana aziz said...

diah, mana boleh!! saya punya dua2, saya x mau berbagi

diah said...

sy x ckp pon nak berbagi..dia sy pny. sy sorang je punya
im being serious rite now :P

liyana aziz said...

diah, saya x kira, jun pyo or min ho, tetap saya punya!!!