Wednesday, May 26, 2010

AKU MALU TAPI SERONOK!

salam.

kabare wak2 sekalian? (amek mood jowo)
entry kali ni, bukanlah gempak mana pun,
tapi yana malu!!! yana malu sangat!!!
nak tau apa yg nak dimalukan???
jom2x, baca tau jangan tak baca.

entry sebelum ni yana cakap nak pergi recording talk show Jangan Tidur Lagi (JTL),
so entry kali ni berkait la dengan entry yg lepas.
yana bertolak dari rumah dlm kul dua ptg,
actually terlambat, selamat la dekat.
recordingnya bukan di TV3, tapi di studio rakaman NTV7,
dekat gak dgn rumah yana, tak sampai berapa minit.

-masih dengan si oren ni, rindukan si merah-

-sempatkan pose kat lobby-

sampai2 je, minum sekejap, terus masuk studio.
sekali masuk, dah penuh la!!! yana terpaksa!! yana ulang ok, TERPAKSA!!!
terpaksa sehingga kulit muka yana jadi tebal.
yana teraksa duduk di depan stage!!!
orang2 muda katanya, so duduk la yana di depan stage.

-cantikkan?? yana mmg suka furniture color putih-

dalam hati berdebar campur malu, yela, berdepan dengan artis gitu.
(kepoyoan melanda).
betul2 di depan stage, dengan spolight, peluh dah peluh,
peluh berdebar, bukan panas.
dalam hati tertanya2,
siapa lah artis jemputan ek.

-masa ni dah duk depan stage, berdebar tapi sempat lagi-

-masa ni yana duk kat depan stage, cuba cari-

difahamkan, ada dua episod yang akan dirakam,
alhamdulillah, kitaorg akan switch tempat duduk.
selain rombongan cik kiah yg yana sertai,
ada jugak dak2 kolej segi.

-yana n mama-

-kumpulan kristal tengah menggoreng-

btw, artis jemputan yg datang semalam agak ramai,
pengacaranya pulak, turn adlin aman ramli.
masa 1st recording, ada 4 artis jemputan, tapi yana tak ambil gambar pulak.
ada nora danish, ryzal dan dua artis seberang.
ganteng and gorgeous, duda dan dara.
siapa??
tengok sendiri la ok?

2nd recording, ada nabil dan azza.
nabil, ryzal dan dua artis seberang sempat menyanyi,
nabil siap rapping lagi.
(lagu artis seberang tu sangat best-lagu duet)

-adlin, nabil n azza (2nd recording)-

-mama n nora danish (gambar tak memuaskan)-

-mama n nabil (before recording)-

-yana n nabil-

lepas dua rakaman episod berakhir dalam pukul 8 malam,
yana balik, balik dengan kepenatan dan kelaparan.
even makanan disediakan (nampak menyelerakan),
yana tak makan, minum je, sebab perut yana buat hal.

sampai je rumah, yana tertidur dan sedar2 dah pukul 10.30 malam.
apa boleh buat, menahan kelaparan sampai la pagi tadi.

p/s : saya teringin menjadi peserta The Biggest Loser


9 comments:

diah said...

best nyerrr

hee i love en. nabil ^___^

liyana aziz said...

diah shi, dia supporting, sweet je

liyana aziz said...

diah, i love gu jun pyo!

SarahSyahira said...

wah. seronok.nora danish tu kalo tgk live mesti kecikkan.. hehe. salam. singgah:-)

liyana aziz said...

sarah, nora danish sgt sweet!! cantik n fair je kulit dia.. jgn lupa tengok ek..

~Ann~ said...

wawaaaaooooooooooo... syoknya... nak jugak!!

liyana aziz said...

kak ann, best tau, even penat.. hohohoho...

Faisal Abdullah said...

wah gambar dgn nabil tu..huhu

liyana aziz said...

en faisal, ;) mama saya suka nabil... huhuhuhu