Monday, May 31, 2010

CANDY TERBAIK!

Salam.

Adakah anda seorang penggemar candy??? Oh, maksud Yana, bukan candy biasa, ni candy yg agak tradisional. Erk, betul ke tradisional? Whatever it is, ianya terbaik dari ladang. Dari dulu sampai sekarang Yana sangat suka candy ni.

-CREDIT TO CIK GOOGLE-

Teruja tak nak tau candy apa??? Candy yang Yana maksudkan ialah candy kelapa. Mesti ada yg pernah makan kan? Yana suka yg agak lembut, tak suka yg keras. I have to admit nowadays susah nak cari candy kelapa yg sedap.

Tapi ada satu tempat yg Yana rasa candy kelapanya sangat sedap. Kat mana??? Yana selalu beli (selalunya mama yg keluarkan duit ye) kat perhentian Machap (lebuhraya utara-selatan). Selalunya kalau balik Johor mesti singgah perhentian Machap semata-mata nak beli candy kelapa ni, tak pernah miss tau. Candy kelapa ni dibuat oleh Perusahaan Makanan Ringan Aisyah (menurut bekas candy kelapa).

-PEMBUAT CANDY KELAPA-

-NAMPAK COMEL KAN?-

Dalam satu box tu, ada banyak flavour, ada durian tau (yg warna kuning). Memang tak rugi rasa bila beli (rm7). Rasa berbaloi. Kadang2 sampai tiga box dibeli mama. Yela, bukan senang nak ke Machap tu. Serupa macam balik JB pulak.

-BANYAK FLAVOUR-

Disebabkan keenakan candy kelapa ni, kakak Yana telah sponsor candy kelapa ni masa wedding aunty Yana masa bulan Mac untuk budak2 yg datang wedding tu. Sedap sangat sampai tak cukup candy kelapa tu, nasib baik ada cuppy cake (fav Yana tu).

Ok lah, tu saja buat masa ni, sesiapa yg nak, apa lagi, jom serbu perhentian Machap arah KL.

P/S : Semoga kekejeman Israel dibalas setimpal!!! Moga Allah SWT melindungi mereka yg ditahan. Amin.

Blogger Templates
Blogger Templates

6 comments:

salju said...

israil semakin ganas...membuktikan lagi ..dunia dah sampai penghujung..

little cart00n said...

tao xpe..israel sgt kejam!

theHusnaM said...

coklat kelapa?waa.xpenah tgk or jumpe pon.sedap ke?nakkk..hehe

liyana aziz said...

salju, tau x pe, kiamat dah dekat kan??? semoga mereka semua selamat.

elie, betul2, kejam amat!!

husna, bukan sedap, manis sikit la... nak?? jom2 kita g beli ;)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

nak candy nakkkkkkkkkkkkkkkk !

liyana aziz said...

miss, nak candy gak ek?? t kita g beli sama2 oryte?? ;->