Monday, November 29, 2010

HEY YOU @#*&^$ FATSO!

~Marah ni! Jaga2 Cik Salmah, jaga2!~

Aku agak korang dah tau kan tentang apa based on tajuk aku letak??? Peringatan hokey, entry ni bukan ditujukan untuk semua lelaki berbadan besar cuma buat sorang lelaki badan besar yang tak reti guna cermin. Damn pathetic!

Tengah syok duk pungpang2 pasal lain, tiba2 isu ni jadi berbangkit. Aku yang dengar lagi la hangin kan. Bukan senang2 aku nak marah orang tapi kalau dah tahap melampau memang hampagas la! Eeeee! Ke laut ni kang budak ni! Macam nak bagi setepek kat muka lelaki gilo demands bajet bagus!

[START]

Kepada kau!!! Sini aku nak cakap!

Tak payah la nak bajet bagus sangat bang, nak suruh orang diet bagai. Meh nak habaq mai, awat??? Hang nak join jadi kurus jugak ka??? Nak turunkan lemak hang yang berkilo2 tu ka??? Kalau hang nak macam tu kan ka, baru suruh orang lain diet. Baru balance, tak ada la sorang besaq sorang kecik.

Berangan nak janda macam Nora Danish, bermimpi nak janda macam Maya Karin sedangkan Kuman tu sepuluh kali lebih handsome la dari kau! Tak payah la nak demands sangat abang oi, tak kemana pun kalau diri sendiri pun tak cukup makan pakai! *tak perlu la impikan Khadijah kalau diri tak sebaik Muhammad*

Huih, bukan takat tu, nak yang gaji besaq ka??? Awat, hang kerja apa??? Lawyer, engineer, majistret??? Kalau setakat makan pakai untuk hang sorang saja lepas, orang pun tak nak lepas anak kat hang la haih! Takut anak dpa perabih kat hang saja.  

[END]

Aku memang cukup pantang kalau ada lelaki badan besar tapi demands lebih nak yang perfect. Dah banyak kali aku cakap, tak semua perfect derr, agak2 la. Terima la apa yang dah ditentukan dengan rela hati, baik cakap alhamdulillah dari mengeluh. Kan lebih baik??? At least ada jugak orang care kat kau dari orang duk mengutuk kan??? 

To be frank, aku pun gemuk, hitam macam buntut kuali manis sweet sour je, tapi aku sedar diri sedar ruang, bukan nak masuk bakul angkat sendiri tapi aku sendiri lebih prefer lelaki badan besar ala2 Malek Noor Afdlin Shauki sebab aku rajin telek cermin sampai cikgu panggil aku budak cermin. Lagi satu, nanti tak adalah bila kau naik jongkang jongket gf kau tercampak kat angkasa lepas. 

Nak ke jadi macam ni??? Mana gf??? 
Dalam tasik, tercampak??

HEY FATSO! Jangan sampai aku belikan cermin tepek 
kat muka kau hokey!  
Psssttttttt! Kepada Chenta aku, terima kasih sebab kamu sanggup terima orang yang macam guni beras ni. Jangan risau, orang makan nasi sikit je walau badan macam guni beras <3

10 comments:

little cart00n said...

makcik!
kasi tangan sama itu org!kuang asam ckp kat makcik org macam tu!ish~

cik shabah said...

cik shabah pun cukup heran ngan sikap sesetengah manusia yang ingat diri dorang tu mcm perfek sgt,ah!

p/s : chill urself selalu oke,jgn marah2 ;p

this this this love

tia said...

sabar sabarr..
tak kemana pon klu mengate dye.
;)

tarikkk nafas paaaanjang paaanjangg!
:D

Siti said...

uik nape ni kak yana?? takut lah nak komen entri nih..huhu..teringat kisah fatimah juling..die tau die juling tak perfect, sebab tu dia nak laki die sempurna daripada dia.mungkin laki yg kak yana cakap ni macam fatimah ni kot.

ape2pun jodoh kita dah ditentukan siap2 dah.tak payah risau.kan kak yana kan? ^__^

liyanaziz said...

@little cart00n
bukan kat makcik, kat akak! ala, dak yang yana cte tu.. macam2 hal makcik dia tu! x payah jadi hubby pun x pe.. grrr

liyanaziz said...

@cik shabah
kan??? tak la, kalau dia almost perfect tu x pe, ni langsung, out of service..! hahaahah..
baik! =)

liyanaziz said...

@tia
breath breath! hahahahahah..

liyanaziz said...

@Siti
huish, jangan la takut.. hahahah.. tula kan.. nak yang sempurna tapi masalahnya diri sendiri pun x betul kan..
betul, sokong apa yang siti kata..

-cHenta- said...

AHAHAHHAHAHAHA kamoo sgt chumell!!!

liyanaziz said...

@-cHenta-
comel ek?? trimas! =)