Monday, June 21, 2010

BILA YANA TENGOK WORLD CUP

Salam sejahtera semua.

Yana tak nak membebel panjang dalam entry kali ni, sebabnya bahang yg ada akan meledakkan dunia blogging Yana ni. Opss, bukan hangin kat mana2 blogger, tapi hangin bila datang mood FIFA World Cup ni.

Yana ni jarang nak komen lebih2 pasal World Cup ni, Yana lebih suka tengok then baca paper. Nanti kalau Yana komen lebih2, Yana mengarut la pulak, so baik Yana diam. Shhhh. Tetapi kali ni Yana tak nak diam, sila dengar Yana membebel!

Yana bukanlah peminat fanatik bola sepak, Yana sekadar layan bila ada masa. So, bila ada match je, Yana akan support team yg ada ciri2 nak menang. Instead of it, Yana pilih team yg mempunyai player yg hebat dan terkenal plus handsome. *sigh*

Btw, perlawanan pagi semalam antara Brazil dengan Ivory Coast tu Yana tak tengok secara live *Yana penakut nak tengok sorang2* tetapi tetapi tetapi Yana tengok siaran ulangan. Tak concentrate sangat sebab sibuk blogwalking tadi.

Yg membuatkan Yana hangin bila match yg hebat seperti itu dicemari dengan pergaduhan dan bla bla bla. At first place Yana sangat sakit hati bila Kaka mendapat kad kuning *tapi nampak dia macam hot tempered, tak jadi buat suami*.

Yana suka Kaka, jatuh cinta dengan Kaka since sekolah menengah sebab kawan Yana asyik bercerita tentang Kaka. So tadi bila tengok dia kena kad kuning, Yana rasa pedih *wah, menggediks pulak*.

Ok, lepas dia kena kad kuning, Yana terus berhenti blogwalking. Yana rasa match kali ni semakin hangat. Hangat sehinggakan satu ketika tu, Yana rasa nak makan player Ivory Kader Keita tu!!!! Cek makan hg sampai lumat baru hg tau!

World Cup 2010: no Brazil complaint over Kaka dismissal against Ivory Coast
-Yana suka jersey nombor 10 *dan dan sukaaa!*-

Tak pasai2 dah hangat2 dalam padang, si Keita tu ber'drama king'! Hatoi, referee tu tak nampak ke??? Ada ke Kaka sentuh muka Keita? Terus bagi kad kuning kedua then kad merah! What the fish!!!

Sampai sekarang Yana masih terbayang2 muka Kaka sewaktu dia melangkah meninggalkan padang. Muka yg penuh kehampaan, muka yg penuh dengan kesayuan! *lol*

Wahhhhhhhhhhh!!! 7-0?? CR, anda jaringkan gol ke-6 dengan bergaya sekali, cek sukaaaa!!

*pict : kredit to cik google*

Blogger Templates
Blogger Templates

10 comments:

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

xpe2..brasil dah layak...

liyana aziz said...

@Ahmad Tajuddin Abdullah, tapi kaka kena kad merah! waaaaaaaaaaaaaaaa.. =(

little cart00n said...

bf i la yg goal kan utk portugal time goal ke 6 tu..hensem kn??awwww!!hahah

ubi said...

fuhhh...rosak...inilh akibatnya bla perempuan yg tgk bola..hihihi..xpe2...jnji dapat meriahkan world cup.
:)

senorita_alynne said...

yey! Portugal MNG! Hahahah X Sia2 Sokong Portugal..ahaks!

liyana aziz said...

@little cart00n, alaaaaaaaaaa... ni yg x suka ni.. minho diah punya, CR pun elie punya!! fine ar, amek ar semua!! wakkakakakakakak

liyana aziz said...

@ubi,rosak kan??? wakakakak.. tengok, duk sebut nama kaka lagi.. sedih ohh

liyana aziz said...

@senorita_alynne, wah seronok ek??? tengok Portugal menang senang2 je kan?? heheheheh

Anonymous said...

c.ronaldo skor gol ke7 la der...

liyana aziz said...

@Anonymous, gol yg ke-6 la der... yg ke-7 tiago, minit ke-89.. tiago jaringkan gol yg ke-4 & ke-7...

klik sini ek :

http://kunakians.blogspot.com/2010/06/bola-meniti-di-belakang-cristiano.html

http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=249722/match=300061487/summary.html

http://uk.eurosport.yahoo.com/21062010/58/world-cup-2010-portugal-hit-north-korea-seven.html

sekian... =)