Sunday, June 6, 2010

SIAPA GILA, CUBA CAKAP???!

Salam.

Agak pelik bila Yana post entry baru pagi2 buta. Ah, abaikan saja ya??? Tak salah pun nak update pagi2 buta macam ni. Al kisahnya.....

Ni, Yana nak story sikit, tadi Yana pergi hantar aunty Yana balik rumah dia, dah terlanjur berjalan, Yana ajak akak yana *si driver* bawak Qila and Amin memerangkap anak angkat mama dari Temerloh pergi i-city. Yela, kesian budak2 tu tak berjalan kan.

Masa on the way tu, mata Yana melilau la kiri kanan jalan, cuci mata katanya. Tiba2 bila sampai depan Unisel, Yana dah terjerit, macam kena sampuk! Nak tau kenapa??? Yana nampak seorang lelaki yg tengah terkirai2 kain pelekatnya.

Ah sudah, kenapa pulak malam2 buta ni jalan kaki pakai kain pelekat, betul ke tak lelaki ni. Dalam duk terkirai2 kain pelekat dia, Yana nampak dari belakang tu *tut* dia!!! MasyaAllah! Gila! Yana terkejut, akak yg tengah drive pun boleh pulak nak tengok.

-tq cik google-

At last, niat nak pergi i-city dibatalkan dek kerana sesak yg amat. Yana pun tak tau kenapa, kalau nak kata hari minggu, selalu tak ramai macam tu, sampai kat highway federal pun sesak nak masuk Seksyen 7 tu.

Idea gila yg Yana tak boleh nak handle, bila akak cakap, jom kita cari org gila tadi, akak tak sempat nak tengok! Ya Allah, akak aku dah gila jugak, nak tengok org gila tu punya *tut*! Sekali lagi kitaorg terserempak, tapi kali ni org gila tu lebih menutup aurat dia la... *wee*

Hmm, dalam perjalanan balik, Yana terfikir, kenapa org tu gila, Yana rasa kesian, kesian sebab mesti ramai yg dah tengok dia punya *tut* bukan belakang je, depan pun free2 je org tengok ark?? Yana terfikir, macam mana dia makan, mesti dia lapar, macam mana dia tidur, kat mana??? Ada ke tempat tidur?

-tq cik google-

Moral value yg Yana dapat, tak semua org dalam dunia ni, perjalanan hidup dia mudah, macam2 yg terpaksa lalui walau dia tak nak benda tu terjadi. Yana cuma boleh berdoa, supaya Allah lindungi dia dari bahaya.

p/s : Siapa pergi i-city??? Dengar2 ada event malam tadi, tu yg ramai dan sesak!

Blogger Templates
Blogger Templates

6 comments:

~Ann~ said...

ntahla....

aku ada gak sket gila-gila remaja ni... tp xde la kritikal nak tayang segala.. ahahahaa..

tp slalu org gila tak ngaku gila, so aku ngaku gila ni maksudnya sebaliknya la kot.. la la la~~

liyana aziz said...

hahahahah... sis, betul tu, mungkin kalau kita ngaku kan, kita x gila... ahhhahaha...

Linglung said...

gila tu lebey kurang sama maksud dgn linglung juga. linglung=hilang ingatan..hehe..kesian mereka, mungkin dulu hidup mereka lebih sempurna dari kita, tp skrg..
maka kita pun kena beringatla juga kan..

liyana aziz said...

betul tu, kita perlu beringat setiap masa..

Call T said...

haha akak kau buat lawak plak :D

zuana said...

xsumer bnsb baik...