Wednesday, June 16, 2010

WIDGET BARU WAWWI MATRIK BLOGWALKING

Salam.

Since beberapa hari yg lalu, bila Yana blogwalking blog ke blog, Yana mesti jumpa satu widget baru. Hendak menggunakan, tapi macam blurr, blurr sangat2 tau tapi bila blogwalk, semua blogger dah ada, Yana nak try jugak, tak kisah la kalau tak faham, normal la, benda baru, takes time kan?

Yana nak cakap terima kasih kat Cik Ailebiu yg galakkan Yana pasang widget baru ni. Yana daftar pun through Cik Ailebiu. Opss, tak lupa jugak kat Kak Dahlia. Yana kena refer banyak2 tempat, baru la Yana faham.


Btw, widget baru yg Yana maksudkan ialah Wawwi Matrik Blogwalking. Salah satu yg best tentang widget ni ialah ianya free, tak payah bayar kalau nak daftar. Selain tu, widget ni jugak menghubungkan blogwalker. Di samping tu jugak, kita boleh dapat point tau.



Yana tak nak cerita panjang2, jom baca tutor bawah ni. =)

Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15

Sebagai contoh jika status akaun anda ialah
Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network:
3905 Blogger


Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.

Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15.

Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.
Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover
Sistem Mata (Point)



Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.


Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata(jika upline melihat blog anda) dan dari 5 matahingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).


Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog,dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata

Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata

Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata

Iklan Banner 160x180 - 5 Mata

Iklan Banner 125x125 - 10 Mata

Iklan Banner 468x60 - 15 Mata
Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blogsehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.
Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati =
39050 mata
Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung =
20 mata
Downline level 1 =
15 mata
Downline level 2 =
14 mata
Downline level 3 =
13 mata
Downline level 4 =
12 mata
Downline level 5 =
11 mata
Downline level 6 =
10 mata
Downline level 7 =
9 mata
Downline level 8 =
8 mata
Downline level 9 =
7 mata
Downline level 10 =
6 mata
Downline level 11 =
5 mata
Downline level 12 =
4 mata
Downline level 13 =
3 mata
Downline level 14 =
2 mata
Downline level 15 =
1 mata

Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 =
75 mata
Lv 2: 25 x14 =
350 mata
Lv 3: 125 x 13 =
1625 mata
Lv 4: 625 x 12 =
7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 =
34375 mata

Jumlah keseluruhan:
43924 mata


Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.
Pendapatan Sambilan



Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.
Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.
Okay, kalau nak lebih detail, boleh terus ke web Wawwi, boleh tanya admin, En. Amin Johar. So apa lagi kawan2 blogger yg lain, jom daftar as pengguna widget baru ni, then buat entry tentang widget dan anda boleh dapat 5000 mata ganjaran serta 1 lebat Network. Opss, kena cepat sebab sampai 30 jun 2010 *11.59pm*
Blogger Templates
Blogger Templates

12 comments:

cik panadol said...

urm masih lg nk memahami apa benda alah ni...adakah ia benar2 berjaya?

liyana aziz said...

@cik panadol, setakat ni berjaya atau tidak, tak tau lagi sebab Yana masih dalam pembelajaran, nak memahami.. actually benda ni boleh up kann trafik kita. senang nak blogwalk, tu kelebihan widget ni.. =)

mR.sYaH said...

saya dah cuba... :)

liyana aziz said...

@mR.sYaH, dah try ek?? bagus2.. heheheh

naz said...

hoho, pakai sistem multilevel lagi :P

liyana aziz said...

@naz,aiyak, multilevel?? tak faham.. weeeeeee

syuQ said...

like!

rasa nak buat tapi malas pulok ekeke

liyana aziz said...

@syuQ, alaa, jangan la malas.. jom la syuq... =)

Aminjohar said...

Hi.. Jalan2x blogwalking di sini :-)

baru sahaja selesai membaca artikel :-)

Ohya kredit sudah diberikan. boleh buat semakan dengan klik pada atas widget

Senarai Network: NamaBlogger (contoh)

Jadi klik pada NamaBlogger untuk melihat statistik network dan jumlah mata yang ada.

liyana aziz said...

@Aminjohar, tq AJ.. =)

kelaot said...

aku phm tp nk psg widget tu x phm..haha

liyana aziz said...

@kelaot

hahaahaha.. mula2 aku pun x faham tapi boleh laaa..