Monday, June 7, 2010

QASEH DI HATI

Salam dan selamat pagi.

Wah, Yana bangun awal hari ni, shhhh. Yela, hari2 sebelum Yana asyik bangun lambat je, maklumlah, cuti2 begini. Dek kerana kena beli sarapan, Yana tak tidur2. Yana bukan nak cerita pasal sarapan, tapi pasal dinner *gila awal pagi cerita pasal dinner*.

Entry kali ni Yana bercerita *promote* tentang dinner place yg selalu Yana dan famili tuju. Entah kenapa Yana rasa nak bercerita pasal tempat special ni. Dan tadi bila Yana google, ada pun kat FB groupnya.

Nak tau di mana?? Sudah semestinya di Qaseh Bistro, Seksyen 13 Shah Alam, dekat dengan Tesco Extra. Jom la, orang Shah Alam atau luar Shah Alam, Yana suggestkan Qaseh Bistro. Even kalau siapa2 dtg Shah ALam, famili Yana bawak makan kat Qaseh. Psssttt, day day pergi dengan famili si dia.

Di sebabkan Yana terfikir nak kongsi info ni secara tiba2, Yana tak ambil gambar sendiri, so gambar2 yg Yana upload dari group Qaseh Bistro di FB, kalau nak tengok masakan yg lain, drinks yg lain serta info tentang Qaseh Bistro sila klik ---> Qaseh Bistro

-by Qaseh Bistro Group-

Apa yg special sangat? Well, Yana cakap pasal dinner lah sebab setakat ni Yana tak pernah pulak nak breakfast kat sana or lunch kat sana. Yela, kalau siang hari siapa lah nak bawak since Yana dengan mama tak ada lesen, so kenalah tunggu malam, akak dan ayah drive.

I'm so looking forward to have breakfast or lunch at Qaseh Bistro since I haven't try it before. Siapa nak bawak Yana??? Anyone??? *wee*

1st of all, Yana suka dengan susananya, nama pun Qaseh kan, so berkait dengan hati. Deco yg ada pun penuh dengan bentuk2 hati, dari menu sampai kan ke deco dinding dan lain2. Sangat special tau.

Btw, kalau Yana dinner kat Qaseh kan, suasananya sangat best, ramai orang dan kita boleh pilih nak makan yg ala2 Melayu cuisine ataupun western, satay and so on, banyak sangat choice. Yana pilih untuk makan satay! Satay pakcik tu sangat superb, paling sedap yg Yana pernah makan. So, apa lagi??? Masih tak faham2 nak cari satay kat mana?

Untuk drinks pulak, I would suggest Qaseh special and Asam Boi plus Ice Lemon Tea. Sure tak nyesal. My mum fav would be Asam Boi, ala ala masam2 manis gitu. Yana pulak, lebih prefer Qaseh special atau Ice Lemon Tea.

-Qaseh Special (by QB Group)-

Opsss, Yana tak sabar la nak jejak kaki kat sana lagi, dah terbayang2 satay dengan drinks yg enak2 tu, harga pun not bad, setimpal dengan apa yg kita dapat dari Qaseh Bistro. Masih cari kat mana nak dinner??? Tak payah la, jom kita p Qaseh Bistro ok???

p/s : Gambar2 dari GROUP QASEH BISTRO di FB. Jangan lupa serbu Qaseh Bistro ok?

Blogger Templates
Blogger Templates

5 comments:

senorita_alynne said...

waahhh..nnt nak ajak en chenta g serbu tmpt ni lah :)

liyana aziz said...

kak alyn, betul2, bawak g kat sini, kalau nak celebrate pape pun leh gak.. sebab yana tgk ade yg siap celebrate bday... best tau... drinks dia sangat special =)

senorita_alynne said...

hurm oke la kalo g2..mesti pegi! heee~

liyana aziz said...
This comment has been removed by the author.
liyana aziz said...

@senorita_alynne

betul tu, kena bawak en chenta... =)
makan satay tau sis, sedap sangat