Monday, June 7, 2010

DUKACITA ANDA TIDAK...

Salam.

Di malam yg hening ini, Yana mahu buat satu kenyataan tentang keputusan yg Yana tertunggu-tunggu sejak beberapa bulan lalu, ianya mengenai kehidupan seorang Yana. Well, kalau anda tetamu setia Yana, anda akan dapat tangkap apa yg Yana maksudkan. Dengan ini, saya Nurliyana bt Abd. Aziz, sangat2 happy dan lega!!! *sila rujuk SINI*

Sebenarnya Yana tak tau nak mula macam mana tapi alhamdulillah, Yana rasa sangat lega bila satu beban yg Yana galas akhirnya berkurung sedikit. Hari ni, semakan keputusan temu duga SPA keluar *penolong pegawai farmasi pelatih*. Tadi baru Yana cek. Perghhhh!!! Lega! Yana tak dapat.
*errrr, macam mana nak besarkan??? gave up!!!*

Yana risau sebab selama tiga tahun yana akan belajar subjek2 tough, ada yg cakap macam matrik subjek2nya. Alahai, Yana kimia dengan fizik tak kredit pun, harapkan bio??? Ada yg cakap bio sikit2 je. Yana takut Yana tak boleh nak study sampai pecah otak, sebab sem dua lepas pun Yana menangis sebab assignment yg agak senang berbanding add maths, ni kan nak belajar subjek2 sains yg lebih mendalam. Yana tau kelemahan Yana.

Yana akui kedengaran agak bodoh bila lega ditolak menjadi part of G, Yana sendiri nak bekerja under G, sebabnya banyak benefit buat masa depan. Yana ralat tapi Yana percaya dengan apa yg dah terulis buat Yana, Allah Maha Mengetahui apa yg terbaik untuk Yana, tak ada rezeki.

Yana lega juga sebab Yana sayangkan UiTM, sayangkan course Yana *Penulisan Artistik*, Yana sayangkan kawan2 Yana *masa las day sem 2, siap peluk2 takut tak jumpa*. Course yg Yana ambil ni, serasi dengan jiwa Yana, Yana sygkan lecturer Yana *Ayah AGI*.

-My Beloved Classmates-

Sekarang Yana tau, buat masa ni, inilah yg terbaik untuk Yana. Yana akan hargai setiap apa yg ada dalam genggaman Yana. Tapi, tapi, tapi, tak bermakna Yana akan give up untuk try SPA lagi!!! Everything happen for reason.

p/s : Masih menunggu lagi satu keputusan. Wish me luck! Congrates to those yg dapat SPA okay???

Blogger Templates
Blogger Templates

8 comments:

ini cerita merapu said...

all the best for you my dear (:

little cart00n said...

yana..
felt sori cz yana xdpt..i confident u akan dpt SPA tu..tp mybe xde rezeki kn..
btw..nxt sem dpt sebilik ngn yana lagi!!yey!!=))

n bout gambar yg nk besarkan tu..yana kena wat link..ala..mcm yg yana join contest2 b4 ni..

bukak dulu gmbar tu kat tab lain,then save link..copy kat entry..okke?
gudluck!=)

liyana aziz said...

@ini cerita merapu

tq ye??? insyaAllah... doa sama2... heheheheh

liyana aziz said...

@little cart00n

hoho... x de rezeki... maybe banyak yg lebih layak kot...

elie, jgn boring dgn yana ok???

tq elie 4 the tutor

little cart00n said...

hui..xde mknenya nk boring ngn u..ape punye soalan la ni..hahha

DokLove said...

Salam,yana sabar dan tabah,dunia sekarang nak kerja kena ada cable kalau perempuan 2 nak kena gedik-sedik sikit,kalau yana mintak SPA jangan harapolah,kawan DokLove ada kerja kat Putrajaya dia bagi tahu depe semua pilih bulu utamakan anak kaki tangan.. adess 2lah kerajaan sekarang.. :)

liyana aziz said...

@little cart00n

elie, yana kan selalu merajok.. wakakakakak!! syg u sangat!

liyana aziz said...

@DokLove

erm, x jugak kot, maybe yana x concern pasal tugas as farmacist.. banyak sangat kurang masa interview tu.. x pela, yana okay2 je, parent yana yg maybe agak kecewa... heee... tq dok love