Tuesday, June 22, 2010

I LOVE KOMPILASI SIRI YOYO!

Salam dan selamat petang.

Mood menaip sudah datang so boleh la jari jemari ni menari2 kan? Entry kali ni Yana nak bercerita tentang novel. Sesiapa yg baca entry Yana sebelum2 ni, Yana ada mention yg Yana suka baca novel. Novel tu tak kira la dalam BM or BI. Kalau BI, Yana prefer novel berkisah tentang remaja dan kalau BM pulak, Yana tak kisah, semua Yana bedal.

Novel yg Yana nak cerita ni novel BM. Yana tak tau la anda semua pernah baca ke tak, tapi kalau dah pernah baca, memang tak kan menyesal kan? Novel yg Yana maksudkan ialah karya Liana Afiera Malik.

Siapa pernah dengar tentang novel kompilasi siri YOYO??? Ha, Yana nak review pasal novel ni la. Novel ni ada 4 semua sekali. Antara tajuk2 novel kompilasi YOYO
  • Eh... Iye ke ni?
  • 1, 2, 3... I love you
  • Jealous laa pulak!
  • Dah kata daaah!
Unik kan nama tajuk2nya? Yana suka cerita ni, keseluruhan cerita tak berat sangat, tapi tebalnya! Pergh!!!!! But it's okay, i can handle it very well. =) Yana kenal dan tau tetang novel ni bila akak pinjam kawan dia. Yana cuma ada satu daripada 4 je novel kompilasi ni *Eh... Iye ke ni?*

-I have this one already-

-Tebalkan???-

Eh... Iye ke ni? novel pertama dari siri YOYO. So banyak watak yg diperkenalkan antaranya watak utama novel ni, pasangan kembar perempuan, Yonna & Yonni. Diaorg ni anak org bangsawan yg membesar kat oversea. So bila kena balik Malaysia, macam2 hal lah yg berlaku. Kalau nak tau lagi kisah si kembar, jom sama2 dengan Yana cari kat mana ada novel kompilasi siri YOYO ni. *sigh*

Yana ingat Yana nak cari jugak la semua novel kompilasi YOYO ni, rasa tak rugi sebab Yana suka membaca. Masalahnya sekarang tak tau nak cari kat mana dah. Yela, banyak jugak Yana survey kat kedai buku, tapi langsung tak nampak kelibat novel kompilasi ni. Hopefully Yana akan jumpa tak lama lagi.

p/s : Dakni nak tambah koleksi novel yg ada... Weehuuuuuuuuuu

Blogger Templates
Blogger Templates

32 comments:

Nuril Bahanudin said...

peminat liana afiera malik..
tp syg msih x ada ksudahan kompilasi yoyo..
x taulah skang dah ada penamatnya ke tidak..
tpi mmg dah btaun tunggu tp xda..

liyana aziz said...

@Nuril Bahanudin, betul tu.. x silap yana novel yg last tu macam tergantung kan?? hopefully ada ending yg menarik... =)

little cart00n said...

yana..
kakya pun byk cite2 yoyo..then elie pun layan la..heheh..paling best yg 1,2,3..i love you..hehe

liyana aziz said...

@little cart00n, laaa yeke?? npe x btau cek awai2, leh pinjam.. heheheh.. tapi cte ni x de ending lagi... huwaaaaaaaaaa

heart~ said...

yana....kat umah kak nana ni ade lebih dari 100 buah novel!!! hehe

liyana aziz said...

@heart~, yeke?? nanti yana serbu umah kak nana, yana curik satu2 novel akak?? buleh x??? =)

syuQ said...

oh..syuq tatau pape..
yg syuq tau yoyo tu adalah sejenis brg mainan yg berpusing2 ;P

liyana aziz said...

@syuQ, mmg la yoyo tu permainan, ni YOYO novel.. wakkakaka.. YOYO means Yonna dgn Yonni.. =)

ubi said...

amboii...rajinnyer...huhu..

ubi said...

rajin giler membaca...
:)

liyana aziz said...

@ubi, memang yana suka membaca ubi.. naniti birthday yana bg novel banyak2, okay x?

Aimi said...

NOVEL NI MMG BEST ! PLUS, CARA TULISAN DIA TAK BORING.

liyana aziz said...

@Aimi, ha'ah, that's why walau tebal, sanggup habiskan baca.. x boring langsung.. =)

Cik Ct Fadzil™ said...

ct bru ada 1 nvel yg dbeli & dbc hbis.. hehee.. :)

p/s ; msti sonok sgt kn yana nvel "eh iye ka ni".. hehee.. :)

liyana aziz said...

@Cik Ct Fadzil™, baru satu novel ek?? x pe, nanti kumpul sikit2.. yana dulu pun satu tapi lama2 sampai hilang mane2 je novel.. huhu.. seronok sangat novel ni, cerita remaja.. =)

Alan said...

citer tu ada lagi ke..dulu suka gak baca..tapi memanglah penamat dia tergantung tak bertali huhuhu..

liyana aziz said...

@Alan,tu la pasal, taakut dah x de.. heheh.. gantung x bertali?? hahahah.. betul tu, x de penamat lagi

0zieb0o said...

ai.. giler minat novel ni..nk bace selalu pinjm kat libry. yg part last boley meleleh air mate!.. dah lame kan, x keluo jugk sambungn diey!..

mentari cinta said...

teringin nak buat koleksi yoyo and the geng... mana la nk dpt bku2 ni.... rindu sesgt nk bca... huhuhuhu

Jutabina said...

ei pinjam la novel 2...bes 2...bace time skul dulu...da xigt pn...pinjm la xpn jual

lenz_choon said...

xde lg ke smbgn novel ni, da bthn tggu. aku da 6 round baca keempat2 novel yoyo.....mmg x boring...best giler...hehehhehe

cik Im said...

ad lg 1 kan siri yoyo ni..
yg sakitnya rindu..
tp tgk treview2 org dah bace smua ckp tgantung lg..

Fieza Areyza said...

takde lagi sambungan novel siri ni.. sebab penulis dia, LIANA AFIERA MALIK dah kembali ke rahmatullah 30 julai 11 yg lalu. AL FATIHAH.

CoseLaWe87 said...

hi guys..nk tnya ..kt mn leh dpt novel yoyo nie ah?? minat sgt ngan novel nie..please..someone can help me??

norr2013 said...

hai, sy pun peminat liana afiera. sy cuma ada 2 koleksi novel die, iaitu dia dihatiku & sakitnya rindu ini. sy nk sgt dptkan smua koleksi die.. leh sape2 disini tolong sy dptkan novel2 liana? susah sgt nk carik novel dia kat sarawak ni....

Anonymous said...

Kalau saya nak beli 123 i love yoy dari awk bole? Saya naakkkk sgt2.. Please~

Ziella Majid said...

Ad ke smpn buku tu smua...nk bli leh x? Sye nye dh ilang

siti noor ashraf said...

minat sangat novel yoyo nie...start baca zaman skolah rendah..but sayang dah kata dah tergantung..liyana afiera malik da meninggal..alfatihah

Anonymous said...

Hai...sy ada novel yoyo yg ke5...sakitnya rindu ni..jika berminat blh sms sy 0129654315.sms je.whatsapp xaktif.hihi

Anonymous said...

Hai...sy ada novel yoyo sakitnya rindu ni..berminat blh whatsapp sy 0182299594.tq

Anonymous said...

last yoyo berakhir dekat buku sakitnya rindu ni...

SpaRkLE NigHt88 said...

Ada lagi tak novel siri YoYo and The Gang ni? Kalo ada tahu tak mana nak cari? Huhu, Dah lama gila cari novel2 ni..