Sunday, June 20, 2010

MENTOR OH MENTOR

Salam.

Hari ni Yana terasa janggal sebab Yana tak ber'blogwalking' the whole day okay? It's not that Yana busy lazy girl tapi disebabkan kat rumah ni ramai sangat nak guna lappy. Abang dengan Mafiawars, mama dengan Diner Dash & akak pulak ber'FB'.

Lepas sorang2 gunakan, at last akak ajak Yana keluar. Oh bab keluar ni Yana memang tade hal lah! Pantang, laju beno kaki Yana ni pegi bersiap okay? Mula2 Yana dengan akak pegi survey tudung & baju kurung untuk raya kat PKNS. Wah, raya! Awal beno, dah la tengah bulan ni, sebab tu survey je yg mampu.

Bila dah penat jejalan, akak amek kawan dia, kitaorg makan ABC kat Seksyen 2, sedap giler, special sangat! *aiyak, lupa nak amek gambar bagi u'll keco dgn ABC tu* Opsss! Dah agak petang sikit, akak keluar dengan idea baru, why not kita pergi tengok MENTOR??? Yana dengan Kak Zue, Kak Umie *both kawan akak* okay2 je, selagi boleh.

-Yana bakal bertemu dengan Joe!!!-

Dalam nak tengok MENTOR malam nanti, kitaorg sempat bergambar kat dataran tu. Dah macam kawan dengan Mat Bangla je yg suka bergambar sepah2. *weeeeeeee*

-Yana dengan kawan2 akak, kawanmu kawanku-

-Main cak cak ek?-

But before pegi tgk MENTOR, kitaorg balik rumah kawan akak kat Seksyen 2 dulu then after maghrib, baru gerak. Alhamdulillah, tak payah nak bersesak2. Lagipun start pukul berapa, jenuh jugaklah nak tunggu bila boleh masuk & DUDUK!

-Ha, tak sesak kan??? =) -

Bila dah boleh masuk, Yana rasa lega sangat! Disebabkan pintu utama dewan tu sesak, kitaorg pegi kat tingkat atas, mula2 tak ramai, tapi makin lama, makin ramai la pulak. Yana agak bengang dengan geng yg ala2 lembut kat belakang Yana ni! Bukan sebab diaorg tu ala2, tapi sebab berbual dgn bising! Haish, nak berbual tu boleh, agak2 la, tapi tak payah la nak bagitau satu dewan!

-Akak & Kak Zue-

-Yg paling hujung tu Kak Umie-

Ish, dah la, tak nak membebel panjang2, jom layan Yana tengok gambar2 ni, jangan bosan ye? *sila jangan menguap*

-Uncle ni sampai tertidur sambil tunggu nak mula, kesian betul-

Sambil tunggu nak mula tu, Yana sempat snap gambar Uncle ni. Mesti dia tunggu lama kan?? Sebabnya bila Yana masuk dia dah ada. Uncle ni dari mula sampai akhir, dia duduk sorang2. Yana tertanya2 dia datang dengan sapa. *busybody an?*

Bila MENTOR dah mula, Yana teruja gila la, maklumlah, tak pernah pergi live show. Sebelum ni pergi yg rakaman je. Agak jakun di situ ye??? Yana teruja sebab ada Joe Flizzow. Bila nampak dia je, yg dah mula meroyan sedikit, sedikit je, tak banyak pun. =)

-Ingatkan Adi nak main piano tu sampai lagu habis, sekali sikit daaaa!-

-Feeling habis abang ni nyanyi lagu KD-

Jaga2, Joe Flizzow nak keluar dah!!! Yana suka!!!

-Tadaaa! Abang cap merah, aishiteru!!!

Bab Ila ni kan, once Yana tengok dia still pakai legging, Yana dah agak, mesti akan ada yg komen. Yela, Ila kan bertudung. Yana tak nak komen lebih2, bukan sebab dia protege fav artist Yana, tapi sebab Yana jugak tak sempurna dalam berpakaian, tak nak nanti paku dulung paku serpih pulak. =)

-In love babeh!!!-

-Abang ni betul2 rock!!!-

- Adik ni tercengang tengok Mohd. tengah perform-

-Suara Nani terhebat!!!-

-Ila 2nd round, tergantung youuuu!-

- Yg ni lebih cantik kan? Suka warna putih!-

-Dayang hot yawww!-

-Suka tengok Nani masa ni, mama sempat bagi mesej cakap Nani best!
Mama & akak support Nani-

-Ramai sangat yg tepuk masa ni, bergegar Dewan MBSA! Mungkin sebab ZZ-

-Last performance of the day-

After all, Yana sangat berpuas hati dengan semua persembahan *wah, macam juri pulak kan?* Yana rasa kan, minggu depan Yana nak pergi lagi, minggu depan semi final kedua, nak tau siapa masuk final, mesti gempak kan? Hope yg betul2 layak terpilih la. Anda bagaimana???

P/S : Ada siapa2 nak join Yana tak??? =)

8 comments:

ubi said...

besnyer dapat tgk live show..untung org selatan..kat utara nie, hampeh..huhu

AR ikang said...

alaa..sy slalu jer wat konsert..awk jerk xdtg amek gmbr..heheh

Parkcheek Chun Li said...

makcik liyana...x mnt mentor la =(

mkin lama mkin busan...termasuk semua reality tv

liyana aziz said...

@ubi,bukan org selatan la ubi, org tengah.. wakakakak..
yana pegi sebab dekat je dgn rumah.. =) dtglah shah alam, yana bawak g dewan mbsa... weeee

liyana aziz said...

@AR ikang, la...
yeke?? kenapa awak x cakap??? kalau x saya nak mintak autograf lagi tau! nak sign??? =)

liyana aziz said...

@Parkcheek Chun Li, alaaaaaaaaa...
yana pun x minat.. yana teruja sebab ada joe.. tapi betul la pakcik, hangatnya program realiti ni dah x seberapa tau.. =)

Melz said...

wah bestnya tengok live ;]

liyana aziz said...

@Melz, mau ikut?? jom2, dekat je ngan umah yana.. agak jakun di situ sebab baru tau.. hahahahha